ŞEHİT AĞIR, 'BEN GİTMEZSEM, O GİTMEZSE TERÖR BİTMEYECEK' DEMİŞ

Hakkari'de devam eden iç güvenlik operasyonlarında şehit olan Fethiyeli Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır'ın, şehadet haberini alan baba Ramazan Ağır'ın feryatları yürekleri dağladı. Tezkere bıraktığı öğrenilen otomotiv teknolojisi Fakültesini bitiren ve askerden sonra vatana asker olarak hizmet etmeyi istediği için Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan Fethiyeli Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır'ın 1 buçuk yıldır görevde olduğu Ankara'dan görev için Hakkâri'ye gittiği öğrenildi.

  • 4951
ŞEHİT AĞIR, 'BEN GİTMEZSEM, O GİTMEZSE TERÖR BİTMEYECEK' DEMİŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Ağır’ın 5 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Fethiye’ye ailesinin yanına iki günlük izinle geldiği, 7 Temmuz Pazar günü Ankara’ya oradan da Hakkâri’ye gittiği öğrenildi. Ankara’da yeni ev tuttuğunu babası Ramazan Ağır’a anlatan şehit Ağır, ‘benim eşyalarımı bu evden toplar Fethiye’ye getirirsiniz’ diyerek helalleştiği öğrenildi.

Hakkari’de devam iç güvenlik operasyonlarında şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın, Fethiye’de yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Yaylada yaşayan aileyi almak için Kaymakam Muzaffer Şahiner ile birlikte yetkililer bölgeye hareket etti. Acı haberi alan şehit Ağır’ın babası Ramazan Ağır, ambulansla Fethiye’deki evine geldiği anda feryatlar yürekleri dağladı.

Özellikle JAK Timi ve oğlunun görev yaptığı bölgeden gelen asker arkadaşları baba Ramazan Ağır’a taziyeleri iletirken baba Ağır onlara sarılarak, “Oğlum hoş geldiniz” diyerek karşıladı. Bu anı görenler duygusal anlar yaşarken amca Murat Ağır’ın feryatları da yürekleri dağladı.


“BEN GİTMEZSEM TERÖR BİTMEYECEK”

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın acılı babası Ramazan Ağır, “En son Cuma günü geldi. Sürpriz yaptı. Hep beraber kahvaltı yaptık. Askerliğe başlayalı bir buçuk yıl oldu. Yeni bir birim kurulmuştu, görevdeydi. Kendi istedi. Baba ben gitmezsem, o gitmezse terör bitmeyecek. O kadar neşeli, o kadar istekliydi ki. Üniversitede Otomotiv Sektörü okudu. Mesleği de vardı.  Oğlum mesleğin var, gitme dedim. Baba ben gitmezsem bitmeyecek bunlar dedi. Pazar günü uğurladık. Pazartesi telefonla konuştuk. Ankara’da ev kiralamışlar yeni. Hatta bir latife yaptı. Benim evi toplar gelirsiniz artık dedi. Dalaman’da şehit olan Emre Kargın’ın konvoyuna yapılan saldırı sonrası arayıp telefonla konuşmuştuk. Onları götürüyordu. Bizde bir şey yok demişti” dedi.

Bekar olan 6 kardeşten ikincisi şehit Süleyman Yasir Ağır’ın şehit haberinin alınmasının ardından Kaymakam Muzaffer Şahiner ile devamlı birlikte çözüm üreten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Hakkari’de devam iç güvenlik operasyonlarında şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın baba evinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaca yaptığı açıklamada; “Acımız çok büyük. Bunun bitmesini istiyoruz. Şuan itibariyle konuşacak durumda değilim. Sayın Kaymakamımızla şehidimizin ailesine haber vermeye 70 kilometre uzaklıktaki Yayla Karaçulha’ya gittik. İnanın o 70 kilometrelik yol bana 7 bin kilometre gibi geldi. Gencecik, aslan gibi yiğidimizi kaybettik. Türk milletimizin, Fethiye’mizin başı sağ olsun. Bu acılar bizi çok üzüyor. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” dedi.

ŞEHİT AĞIR, 10 GÜN ÖNCE İZNE GELİP HELALLİK İSTEMİŞ!

Hakkari’de devam iç güvenlik operasyonlarında şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın yakınlarından Akif İnce, şehit Ağır’ın 10 gün önce izne geldiğini ve helallik istediğini söyledi.

Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın eniştesi Akif İnce; “1 buçuk 2 senedir görev yapıyordu. Ankara’daydı. Hakkari’ye göreve gitti. Orada şehit oldu. Acı haberi bugün saat 19:30’da aldık. 6 kardeştiler. 10 gün önce Fethiye’ye izne gelmişti. Bizlerle helalleşip gitti. Dürüst, aslan gibi bir çocuktu. Vatan sağ olsun! Bizler bağrımıza taş basacağız. Allah vatanımızı, birliğimizi korusun” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, “Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Vatan savunmasına devam edeceğiz. İnşallah birlik beraberlik kazanacak. Vatan savunmasını metanetle millet olarak devam edeceğiz” dedi.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, “Milletimizin başı sağ olsun. Söylenecek bir şey bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

Karaçulha Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, “Şehit erimiz ile gurur duyuyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

FRT Televizyonu şehit ateşinin Fethiye’ye düştüğü haberinin ardından hem gece hem de cenaze töreninden yaptığı canlı yayınlarla izleyenlerine gelişmeleri saniye saniye aktardı.

 

 

Bakmadan Geçme