FETHİYE ŞEHİDİNİ BAĞRINA BASTI

Hakkari'de devam eden iç güvenlik operasyonlarında şehit olan Fethiyeli Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır, binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Fethiye 23'üncü şehidini bağrına basarken Muğla 178'inci şehidini toprağa verdi. Şehit Süleyman Yasir Ağır'ın Türk bayrağına sarılı tabutu baba ocağında tekbirlerle karşılanırken tören alanına omuzlarda götürülürken binlerce kişi 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde sloganlar atıldı. Şehit Süleyman Yasir Ağır, Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi Patlangıç Hallaçlar mezarlığında dualarla toprağa verildi.

  • 1708
FETHİYE ŞEHİDİNİ BAĞRINA BASTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakkari’de devam eden iç güvenlik operasyonlarında şehit olan Fethiyeli Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın cenazesi, sabah saatlerinde askeri uçakla Dalaman Havaalanına, oradan da Fethiye’nin Karaçulha mahallesi Çalıca mevkiindeki baba ocağına getirildi. Cenaze aracını bir grup asker selamla karşıladı. Bu sırada tekbirler okunurken ailesi dik durmaya çalıştı. Babası emekli imam Ramazan Ağır, annesi ev hanımı Elif Ağır ile kardeşleri Hüseyin Üveys, Muhammed Ağır, Mustafa, Tayyip ve Emine Ağır Türk bayrağına sarılı tabutu evin içerisine aldılar.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, acılı aileyi teselli ettiler. Evde helallik alındıktan sonra şehidin tabutu eller üzerinde Kocatepe Camiine götürüldü. Bu sırada bir grup genç ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ şeklinde slogan atarken en önde Türk Bayrağı, ardında acılı baba Ramazan Ağır, amca Murat Ağır ve kardeşleri ellerinde şehidin fotoğrafıyla yaklaşık 300 metre yol aldı. Aşırı sıcak havada yüzlerce kişi tören alanına kadar yürürken, Türk bayrakları asılı balkonlardan pek çok vatandaş da dua etti.

CENAZE TÖRENİ İÇİN İKİ SAAT BEKLEDİLER

Cenazenin Kocatepe Camii Avlusuna getirilmesinin ardından havanın çok sıcak olması nedeniyle cenaze namazının hemen kılınacağı anonsu yapıldı ancak ailenin öğle namazına müteakip anonsların yapıldığı şeklindeki uyarısı üzerine cenaze namazı için yaklaşık iki saat beklendi. Öğle namazının ardından şehit Ağır’ın özgeçmişi okundu. Cenaze törenine İç İşleri Bakan Yardımcısı Sabri Erdil, Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Muğla milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay, Metin Ergün, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, askeri erkan, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, Sivil Toplum kuruluşları Başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu kıldırdı. Şehit babası Ramazan Ağır ve dört oğlu yan yana namaz kılarken ayakta durmakta zorlandı. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan acılı anne Elif Ağır ile kız kardeşi Emine Ağır bir süre bu şekilde kalırken gözyaşları sel oldu. Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve bazı bakanların çelenkleri de yer aldı. Cenaze namazının ardından alınan helallik ile omuzlara alınan şehit cenazesi, Hallaçlar Mezarlığında dualar ve tekbirlerle toprağa verildi.

Bakmadan Geçme