Saylak, 'Amacımız üreticinin gelirlerini arttırmak'

Geçtiğimiz haftalarda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine atanan Barış Saylak, ilçe ziyaretleri programı kapsamında Fethiye ve Seydikemer'de incelemelerde bulunacak. Bu kapsamda Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Saylak, 'Amacımız üreticinin gelirini bir tık daha yukarıya çıkarmak, üretimi arttırmaya yönelik projeleri olan kişilerle yol almak onlara yardımcı olmak. Ben ekip arkadaşlarım 7/24 üretenlerin ve üreticilerimizin emrindeyiz' dedi.

  • 1463
Saylak, 'Amacımız üreticinin gelirlerini arttırmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak beraberinde İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tanju Özdemirden, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz ile birlikte Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya’yı ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Saylak, tarımsal üretim ve bölgedeki zirai faaliyetler hakkında bilgiler aldı. İlçe müdürlüğündeki personel ile tek tek tanışan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, personelden yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler de aldı. Ziyaretinin ardından 5 Aralık Dünya Toprak Günü dolayısıyla vatandaşlara ve çiftçilere fidan dağıtan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, vatandaşların kendisine yönelttiği talepleri de dinledi. Kendisine iletilen her konuyu not alan Saylak, özverili çalışmalarından dolayı Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya ve görevli tüm personele teşekkürlerini sundu. 

7/24 ÜRETENLERİN VE ÜRETİCİLERİMİZİN EMRİNDEYİZ
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak yaptığı açıklamada, “25 Kasım tarihinde başladığım Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevime ilçe ziyaretleri ile devam ediyorum. İlçe müdürlüğümüzdeki personelimiz ile tanışmak için buradayız. Daha sonra Seydikemer’e gideceğiz. İyi Tarım Uygulamalarını teşvik edici, bu anlamda Bakanlığımızın destekleri ile güzel tesisler ve işletmeler oluşturan üreticilerimizi hem ziyaret etmek hem de tanışmak için 2 günlük Fethiye ve Seydikemer programı düzenledik. Fethiye’de olduğum için son derece mutluyum. Amacımız üreticinin gelirini bir tık daha yukarıya çıkarmak, üretimi arttırmaya yönelik projeleri olan kişilerle yol almak; onlara yardımcı olmak. Ben ekip arkadaşlarım 7/24 üretenlerin ve üreticilerimizin emrindeyiz. Bu anlayışla yola çıktık. Muğla’ya ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda tarımsal kalkınmayı ve Tarımsal Milli Hasılayı arttırmak için gece gündüz, elimizden geldiği kadar çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

MAKAMDA DEĞİL TOPRAĞIN İÇİNDE HİZMET VERECEĞİZ 
Saylak, “Fethiye ve Seydikemer çok önemli bir bölge. Bugün ihracat rakamlarımızı da aldım. Bundan büyük mutluluk duydum. Seydikemer’de çok farklı projelere ev sahipliği yapıyor. Trüf mantarı sahasından tutun topraksız çilek üretimine; yine topraksız domates üretimi ve önemli miktarda alabalık üretimi var. Oradaki tesisleri ve yetiştiricileri de ziyaret edeceğiz. Dertlerini dinleyeceğiz. Makamda değil toprağın içerisinde üreticilerimizle kol kola, el ele hizmet vereceğiz. Bugünün özel bir anlamı var, Dünya Toprak Günü… Topraklarımızı korumak zorundayız. Erozyonla ilgili Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Bu anlamda Orman Bölge Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz. Öte yandan 5 Aralık Kadın Hakları Günü… Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkının 85. yıldönümünü de yürekten kutluyorum. Bizleri üzen kadına şiddet ve kadın cinayetleri olayını da kınıyorum” dedi.   
 

Saylak, 'Amacımız üreticinin gelirlerini arttırmak'
Saylak, 'Amacımız üreticinin gelirlerini arttırmak'
Saylak, 'Amacımız üreticinin gelirlerini arttırmak'
Saylak, 'Amacımız üreticinin gelirlerini arttırmak'
Saylak, 'Amacımız üreticinin gelirlerini arttırmak'

Bakmadan Geçme