Rahmet ve Bereket Gecesi idrak ediliyor

İhsanlar ve ilahi tecellilere sahne olacağı bildirilen, Rahmeti ve bereketi bol 'Üç ayların' habercisi kabul edilen Regaip Kandili, bu gece idrak edilecek. İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, Recep Ayının ilk Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, 'Rahmet ve Bereket Gecesi' olarak kabul ediliyor. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Fethiye Merkez Yeni Cami'nde pandemi tedbirleri altında akşam namazı ile yatsı namazı arasında mevlid programının idrak edileceğini belirterek, 'Yatsı namazının ardından duada bulunulacak. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle program erken bitecek' dedi. Oktay, tüm Müslüman aleminin ve Fethiye halkının Regaip Kandili'ni tebrik etti.

  • 612
Rahmet ve Bereket Gecesi idrak ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Regaip Kandili, bu gece idrak ediliyor. Fethiye’de tüm camilerde pandemi tedbirleri içerisinde Regaip Kandili nedeniyle Mevlid programları gerçekleştiriliyor. Fethiye Merkez Yeni Cami’nde akşam namazı ile yatsı namazı arasında mevlid programı idrak edilecek.
Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, tüm Müslüman aleminin ve Fethiye halkının mübarek Regaip Kandili’ni kutladı. Müftü Oktay “Üç aylar içerisinde bulunan Regaip Kandili, ardından Miraç Kandili ve ardından da Beraat Kandili ile beraber inşallah sağlık, sıhhat içinde Ramazan-ı Şerif’e ulaşmış olacağız. Peygamberimiz (s.a.v); Yarabbim, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır, diye dua ediyor. Biz de öyle dua ediyoruz. İnşallah sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde Recep’e ulaştık. Rabbim, Şaban ayına ardından Miraç Kandili’ne ve Ramazan’a ulaşmayı nasip eylesin. Regaip Kandili rahmet manasına geliyor. Burada da rahmetimiz Allah rızasını kazanmak olmalı. Rahmetimiz, fakirler, kimsesizler, yetimler, yolda kalmışların, çaresizlerin dertlerine derman ve onlara çare olabilmek olması lazım. Tabi, bu geceler, namaz geceleri, dua geceleri, tövbe geceleri, kendimize, ailemize, sevdiklerimize, güzel vatanımıza, necip milletimize dua ettiğimiz gibi hastalıktan kurtulması için insanlık alemine de dua edeceğiz. Ama Bedir’den günümüze kadar Gara şehitleri başta olmak üzere bütün şehitlerimiz için de dua edeceğiz. Rabbim onların makamlarını Ali eylesin, onları yetiştiren anne-babalara da dua edeceğiz. Ardından da kendimize ait hatalarımız en aza indirmek, varsa günahlarımızdan Rabbimize tövbe etmek. Bunlar üzerinde içe dönük bir yolculuğumuz olacak. Bu dönemde yapacağımız dualardan biri de; birlikte kucaklaşabileceğimiz, birlikte saf saf ibadet edebileceğimiz günlere Rabbim bizi ulaştırsın temennisiyle Tüm halkımızın, İslam aleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Peygamber Efendimiz (sav) bu gecede yapılan duaların kabul olacağını şu hadis-i şeriflerinde bizlere bildirmiştir. "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez, kabul olunur. Bu geceler Recep’in ilk Cuma gecesi, Şaban’ ın yarısında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı geceleridir."

Bakmadan Geçme