Prim Desteklemeleri İçin Başvurular Alınmaya Başlandı

Seydikemer'de, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında destekleme müracaatları alınmaya başlandı. Destekleme Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Pamuk (Kütlü), Nohut, Yem Bitkileri, Zeytin - Zeytinyağı, Patates ürünlerini kapsıyor. 

  • 799
Prim Desteklemeleri İçin Başvurular Alınmaya Başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2019 Yılında Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliği 9 Kasım 2019 Cumartesi günü yayımlamıştı. Seydikemer Havzasında desteklenen 2019 üretim yılın ait Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Pamuk (Kütlü), Nohut, Yem Bitkileri, Zeytin - Zeytinyağı, Patates ürünlerini kapsayan Fark Ödemesi Desteği için Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde üreticilerin müracaatları alınmaya başlandı. 
Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında; Seydikemer’de desteklenen 2019 üretim yılın ait Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Pamuk (Kütlü), Nohut, Yem Bitkileri, Zeytin - Zeytinyağı, Patates ürünlerini kapsayan Fark Ödemesi Desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvuru belgelerini almaya başladık. Bu yıl ilk defa Dane Zeytin için de Fark Ödemesi Desteği verilecek. Destekleme kapsamında, ağaçlardan hasat edilen ve hiçbir işleme tabi tutulmadan satılan zeytin meyvesi için müracaat yapılabilecek. Bu nedenle üreticilerin zeytinlerini ağaçtan topladıkları ham haliyle satışını yaptıktan sonra, ürünlere ait Satış Müstahsil Belgesi ve Borsa Tescil Belgesi ile birlikte İlçe Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekiyor. Destekleme başvuru bitiş tarihi her ürün için farklı olup; bilgi almak için tebliğ ekindeki EK-2 formunu inceleyebilir, ya da Müdürlüğümüze müracaat edebilirsiniz” ifadelerine yer verildi. 
 

Bakmadan Geçme