Pitbul keçiyi parçaladı

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesinde ki evinin yanında bağlı olan keçiye saldıran, bir pitbul köpek dehşet saçtı. İddialara göre 3 kişi keçiyi kurtarabilmek için 15 dakika çaba gösterirken, ağzı burnu parçalanan hamile keçi veteriner tarafından 6 saat süren operasyon ile hayata döndürüldü.

  • 4173
Pitbul keçiyi parçaladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Çatalarık Mahallesinde önceki gün başıboş dolaşan pitbul cinsi bir köpeğin dehşet saçtığı ifade edildi. Hüseyin Duman’ın oğlu için aldığı ‘Kırpık’ ismi verilen hamile keçi 1356 sokaktaki evinin yanında bağlı olarak dururken, başıboş vaziyetteki pitbul cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Saldırıyı fark ettiği anda Hüseyin Duman eşi ve oğlunun yanı sıra komşuları ile birlikte keçiyi kurtarmak için büyük çaba sarf ettiler. Köpeğin üzerine kovalar ile su dökülürken, keçi güçlükle kurtarılabildi. Hamile vaziyetteki ağzı burnu kan revan içindeki keçiyi veterinerlere gösteren Hüseyin Duman, mezbahada kestir cevabını aldı. Duman, konuyu Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Veli Pabuşcu’ya iletti. Pabuşcu, “Veteriner Osman Aydın Kara’yı yönlendirirken, Kara, 6 saat süren ameliyat ile keçiyi hayata bağladı. 
ZOR KURTARDIK
Hobi olarak keçi beslediklerini söyleyen Hüseyin Duman, “İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Keçimi bahçeye takmıştım. Pitbul cinsi bir köpek keçime saldırdı. İlk önce kulağından yakaladı. Bıraksın diye kova ile su döktük. Ardından bırakıp, çenesini yakaladı. Keçiyi 3-4 kişi en az 15 dakika boyunca kurtaramadık. Sonradan su döktükçe bırakmak zorunda kaldı. Ardından gözden kayboldu. Keçide oğlumun keçisiydi. Birde keçimiz hamile olunca çok üzüldük. Veterinere götürdüm. İyileşemeyeceğini söyledi.  Çok acı çekiyordu bizde kesmeyi düşündük. Sonra Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Veli Pabuşcu aradı. Keçinin tedavisini yaptıracağını söyledi. Allah razı olsun keçimizi ameliyat ettirdi. Ameliyatı yaklaşık 6 saat sürdü. Bizleri çok mutlu ettiler. Kimisi kedisini, köpeğini sever. Bizde keçimize çok bağlıyız. Birde hamile olunca bağımız daha da arttı. İsmini bile koyduk. Adı da Kırpık...  Mahallemizde o kadar başıboş köpek var ki sayısı belli değil. Geceleri 100’e yakın köpek sokakta oluyor. Zaten tavuklarımın hepsini sıkıp, öldürdüler. Belediyemizden ricamız bu başıboş köpeklere çare bulsunlar. Vatandaşlardan isteğim ise beslemeyecekleri köpekleri alıp sokağa salmasınlar” diye konuştu.

BİRBİRİMİZİ BENİMSEMİŞTİK
Hüseyin Duman’ın oğlu Onur Duman ise, “Keçime köpek saldırınca çok üzüldüm ve şok yaşadık. Ben olmadığımda keçim sürekli melerdi. İsminle seslenince bile bana bakardı. Birbirimizi benimsemiştik. Keçimi kurtaramadım. O anı bir ben bir Allah bilir. Benim için sadece keçi değil aileden biri gibi oldu. Hamile olduğu için doğacak oğlağa bile çanını almıştım. Veteriner oğlağın yaşadığını söyledi. Bizde iyileşmesini bekliyoruz. Kimse bakamayacağı köpeği almasın. Bu bir keçi ama burada bir çocukta olabilirdi” dedi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLERDEN ŞİKÂYETÇİYİZ
Hüseyin Duman’ın eşi Durkadın Duman, “Keçim yardımlar sayesinde ölmeden geldi. Herkes yardımcı oldu. Veli Pabuşcu ve muhtarımız sayesinde kurtuldu. Tüm komşularım ve zabıtalarım geldi. Herkes ilgilendi. Burada başıboş köpeklerden şikâyetçiyiz. Daha öncede tavuklarım köpekler tarafından öldürülmüştü” ifadelerini kullandı. 
 

Pitbul keçiyi parçaladı
Pitbul keçiyi parçaladı
Pitbul keçiyi parçaladı
Pitbul keçiyi parçaladı

Bakmadan Geçme