Çıralı, 'Babadağ Fethiye'nin projesi'

Fethiye 14. Travel Turkey dijital İzmir Fuarında da tanıtılıyor. Pandemi nedeni ile dijital ortamda gerçekleştirilen İzmir fuarında Fethiye'de yerini aldı. FTSO Başkanı Osman Çıralı, 'Bu tanıtımlarla 2021 turizm sezonunun 2020 yılı sezonundan daha iyi olacağına inanıyoruz' dedi. Çıralı, Babadağ teleferik projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların yanlış olduğunu ifade ederek, 'Bu proje FTSO'nun projesi. Biz oranın işletmecisiyiz. Orası da alt kiracısı… Buradan ben açık açık söylüyorum. Burada herkesin emeği var, emeği geçen herkese geçmiş dönemdeki arkadaşlarıma da yapan firmaya da teşekkür ediyorum. Ama bunu malzeme olarak kullanmayı doğru bulmuyorum' diye konuştu.

  • 1603
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çıralı, 'Babadağ Fethiye'nin projesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin tanıtımı için oda olarak planlı ve programlı şekilde çalışma yaptıklarını belirtti. Fethiye’yi ilk kez sanal olarak yapılan 14. Travel Turkey İzmir fuarında da tanıtmakta olduklarını söyledi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Bu yıl fuarımızı pandemi nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirdik. 14. Travel Turkey Dijital İzmir Fuarı etkinlikleri şeklinde başladı. Turizm sektörünün ilk sanal fuarı bu olacak. Daha önce hem Emitt’te hem İzmir, Ankara’da bütün paydaşlarımızla fuarlara hep katılıyorduk. Ama bu sene ilk defa böyle sanal ortamda oldu. Tüm üyelerimizi, Fethiyeliler’i bekliyoruz. Hol A4-4 Fethiye standına davet ediyoruz. Gerçekten biz bu sene bütün paydaşlarımızla çalıştık. Dünya dijitale döndü, fuarlar da döndü. İlk defa bu sene denediğimiz için etkisini göreceğiz inşallah. Biz faydalı olacağını düşünüyoruz. Biz bugüne kadar Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Belediyesi olarak ekonomik anlamda katkı sağladık. Öteki paydaşları bu sefer pek işin içine almadık. Biz hep zaten söylüyoruz; Babadağ projesi bitsin, tanıtım ve eğitim konusunda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Babadağ’ımız bu yıl da açılacak inşallah. Fethiye’nin fuarda en etkili şekilde tanıtımı için turizm paydaşlarımızın hepsiyle bir araya geldik. Panolarımızı, filmlerimizi toparladık. Orada sürekli paylaşılıyor. Fethiyemizin güzelliklerini, alternatif turizm seçeneklerini ön plana çıkartıyoruz. Özellikle Covid-19 nedeniyle yaşanan krizin döneme etkisini fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Geçen günlerde Türkiye Tanıtım Ajans’ının bir toplantısı oldu. Bugün de toplanacağız. Dijital ortamda Fethiye nasıl tanıtılabilecek, görselleri paylaşacağız. Elimizden geldiğince bütün bu olumsuzluklara rağmen güvenli turizm sertifikaları, butik işletmelerimiz, Fethiye’nin güzel doğası, mavi bayraklı plaj ve koylarımız, yürüyüş alanlarımız, yamaç paraşütü etkinlikleriyle misafirlerimizi Fethiye’ye bekliyoruz. İnşallah 2021 yılının 2019’u yakalayamasak bile 2020’den daha iyi olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

BEN YAPTIM DEMENİN MANTIĞI YOK
FTSO Başkanı Osman Çıralı, geçtiğimiz günlerde deneme çalışmaları yapılan Babadağ Teleferik projesi ile ilgili olarak, sosyal medyada ‘1 Mayısta açılacak’ gibi paylaşımların yapıldığına dikkat çekerek, “Bu işin başı biziz. Yapılanlar yanlış bilgilendirme” şeklinde konuştu. Başkan Çıralı, “Babadağ’da artık deneme sürüşleri başladı. Ama yanlış bilgilendirme oluyor. Bazıları 1 Mayıs’ta açılacak diyor. Bu işin başı biziz. Biz bile ne zaman açılacağını bilmiyoruz. Geçici ön kabul yapılacak. Makine ve elektrik mühendislerinin onayı gerekiyor. Avusturya’dan gelecek firmanın eksikleri vardır, düzenlenmesi gerekiyor. Çalışan arkadaşların eğitimlerinin bitip sertifikaları alması gerekiyor. Babadağ bitti, sıkıntı yok. İnşallah bu sene açılacak ama tarihi ile ilgili insanların kafasını da bulandırmaya gerek yok. Bu Fethiye’nin projesi. Gerçekten herkes bu projenin bitmesini istiyor. Herkesin katkıları var ama bu benim projem, ben yaptım demenin bir mantığı yok. Neticede bu proje FTSO’nun projesi. Biz oranın işletmecisiyiz. Orası da alt kiracısı. Buradan ben açık açık söylüyorum. Bu proje ne Akif Bey’in ne Kenan Bey’in ne de bir başkasının uhdesinde değil. Burada herkesin emeği var, emeği geçen herkese geçmiş dönemdeki arkadaşlarıma da yapan firmaya da teşekkür ediyorum. Ama bunu malzeme olarak kullanmayı doğru bulmuyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Babadağ’ı size detaylı anlatacağım. Kamuoyunu ayrıntılı şekilde bilgilendireceğim” diye konuştu.


 

Bakmadan Geçme