PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR

Fethiye'nin tarihi Paspatur Çarşısı, ring seferlerini bekliyor. Paspatur çarşısı esnafları, Ölüdeniz ve Çalış minibüs kooperatiflerinin Paspatur Çarşısı çevresinde ring yapmasını istiyor. Daha önce bir araya gelen esnaflar imza kampanyası yapmış, konuyu Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ilgili oda başkanlarına iletmişti. Fethiye Turistik Çarşı ve Paspaturu Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Zercek 'Ring seferlerinin bir an önce başlatılmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

  • 3876
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemiyle birlikte adeta sessizliğe bürünen Fethiye’nin tarihi turistik Paspatur Çarşısı kan kaybediyor. Çarşıyı eski cıvıl cıvıl günlerine tekrar döndürebilmek için çaba sarf eden Fethiye Turistik Çarşı ve Paspaturu Güzelleştirme Derneği üyeleri, Ölüdeniz ve Çalış dolmuşları ring seferlerinin yapılmasıyla bir nebze de olsa hareket sağlanabileceğini belirttiler. Şu günlerde yöreye gelen yabancı uyruklu turistlerin çarşıya hareket getirebileceğini anlatan sorunun Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’na gittiğini ve şu an kararı beklediklerini ifade eden Fethiye Turistik Çarşı ve Paspaturu Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Zercek “Paspatur Çarşımıza her geçen gün daha az turist geliyor” dedi.
DÜKKAN KİRALARI ÖDENEMİYOR
Fethiye Turistik Çarşı ve Paspaturu Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Zercek açıklamasının devamında “Yaklaşık 15 yıldır bu çarşıyla ilgili bir sorunumuz var. Ölüdeniz minibüslerinin biz buradan ring yapmasını istiyoruz. Bu konuda geçmiş dönemde pek çok girişimlerimiz olmasına rağmen daha önceki süreçlerde bu konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. 10 sene önce bir haftalık bir süreç yaşamıştık, biz o zaman işlerimizin ne kadar iyi olduğunu görmüştük ama daha sonra iptal edildi. Bu konuyla ilgili bu güzergahta üç taksi durağı var ve Taşyaka minibüslerinin geçtiği güzergah. Burada çalışan arkadaşların karşı çıkma durumları vardı. Kendileriyle ben görüştüm. Kendilerine mantıklı şeyler söylememize rağmen  kendi aralarındaki çelişkilerden dolayı buna karşı çıkıyorlar. Ancak bilinen bir gerçek var ki Paspatur son 15 yıldır çok kan kaybediyor ve her geçen gün daha az turist geliyor. Bunun da ana nedeni Ölüdeniz’den minibüslerle gelen turistler Paspatur diye bir yeri bilmiyor. Belki biliyorlar ama Cami’nin orada iniyorlar, oradaki birkaç esnafı görüp gidiyor. Dolayısıyla bu insanlarla bizim iletişimimiz sağlanmıyor. Bu konuyla ilgili daha önceden biz Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yla, Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’le beraber Muğla UKM’ye gittik. Bu konudaki taleplerimizi, dertlerimizi anlattık. Alim Başkan da konunun çözümüyle ilgili görüş bildirdi. UKM alt komisyonuna sevk edildiği için bu konuda bugünlerde bir karar verilecek. Bu konuda gerçekten hakkaniyetli bir karar almalarını istiyoruz. Bu civarda yaklaşık 350-400 esnaf var. Bunların hepsi veya yüzde 80’i turizme bağlı iş yapıyorlar. Bu işletmelerin hepsi çok kötü durumda. Kimse kirasını ödeyemiyor, çok ciddi sıkıntılar var. Dolayısıyla bu konunun ivedilikle çözüme kavuşması gerekiyor. Bu konuda karar alacak olan insanlardan biraz duyarlı olmalarını bekliyoruz, buradaki ticari hayatın canlandırılması konusunda duyarlı olmalarını ve o yönde karar almalarını istiyoruz” diye konuştu.
Paspatur esnaflarından Servet Erdoğan ise ring seferlerini beklediklerini söyledi. 
Paspatur’un eski berberlerinden Tahir Çakaloğlu da “Pandemiden dolayı sokaklar boş. Birkaç günden beri biraz kıpırdama var ama eski Paspatur değil. Ölüdeniz dolmuşları geçse biraz hareketlenir işlerimiz. 25 yıl önce Paspatur’da berber Fethi Şener’de çalışıyordum. O zamanki Paspatur’un onda biri şimdi yok” diye konuştu.

PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR
PASPATUR RİNG SEFERLERİNİ BEKLİYOR

Bakmadan Geçme