ÖZTÜRK, 'AK PARTİ KONGREYE HAZIR'

Korona virüsü nedeniyle daha önce ertelenen AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı 7. Olağan Genel Kurulu, 20 Eylül Pazar günü saat 17.00'de Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu bahçesinde yapılacak. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, kongre hazırlıklarının tamamlandığını 400 delegenin katılacağı kongrenin demokrasi şöleni içerisinde geçeceğini ifade etti. FRT Televizyonu'nda Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk olan Öztürk, 'Fethiye'de de 13 binin üzerinde üyemiz var. Kongreden sonra yapacağımız ilk işlerden bir tanesi üye sayımızı arttırmak. Üye sayımızda 18 bin civarına çıkmayı hedefliyoruz' dedi.

  • 1107
ÖZTÜRK, 'AK PARTİ KONGREYE HAZIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tek liste ile genel merkez adayı olarak gidilecek kongre hazırlıkları hakkında bilgiler aktaran AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, 30 kişilik yönetim kurulu listesinde yeni yüzlerin de bulunacağını; pek çok sektörden isimlerin yer alacağını ifade etti. Programda önce kısaca özgeçmişinden bahseden Öztürk, nasıl AK Partili olduğunu açıkladı. 2003 yılı ortalarından itibaren AK Parti’de yoluna devam etmeye başlayan Turgay Öztürk, “2019 yılında açıklanan kongre takviminden sonra Fethiye İlçe Başkanlığı için 8 kişi aday adaylığını açıklamıştı. Burada teşkilat mensuplarının katıldığı bir temayül gerçekleştirildi. Bunun haricinde partimizin anketleri, araştırmaları oldu. Neticede buradan 8 aday adayından teşkilatımız 4 kişiyi Ankara’ya davet etti. Bunlardan bir tanesi bendim. Adem Camuz, Süleyman Baydar, Keramettin Yılmaz ile birlikte Ankara’ya gittik. Bütün gün arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde heyecanlı bir bekleyiş yaşadık. Neticede bize sorumluluğu yükleyip memleketimize gönderdiler” dedi. 

PANDEMİDEN DOLAYI KONGREYİ ERTELEDİK 
Öztürk, “11 Mart’tan sonra pandemi ortaya çıkınca kongremizin ertelenmesi gündeme geldi. Bu yüzden Mart sonu Nisan başı atamamız gerçekleşti. Atama, mevcut yönetim kurulu üyeleri devam edecek, ilçe başkanları değişecek şeklindeydi. Biz 5 aydır mevcut yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Kongremiz, 20 Eylül Pazar günü saat 17.00’de Merkez Atatürk İlkokulu bahçesinde, açık alanda pandemi tedbir kurallarına da riayet ederek kongremizi yapacağız. Kongremizde 400 delegemiz oy kullanacak. Misafirlerimiz de olacak kongremizde. Milletvekillerimiz Sayın Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökçe, İzmir Milletvekilimiz İl Koordinatörümüz MKYK Üyemiz Mahmut Atilla Kaya, Muğla İl Başkanımız, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz de gelecekler. Delegeler için özel bir çalışma yapmadık. Zaten sahada hep birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımız hepsi. Delegelerimiz mahalle başkanlarımızla hareket ediyorlar. Her mahallenin delege sayısı farklı… Bütün mahallerimize giderek açık alanlarda delegelerimizle bir araya geldik. Bu sefer delegelerimizin ayağına gidip hem kendimizi anlatıp hem dert ve sıkıntıları dinleyelim istedik. Her mahallemizde notlarımızı aldık. Zaten sık sık kendileriyle görüştüğümüz için sorunlara hakimiz biliyoruz. Devam eden sorunlarının çözüm noktasında hazırlıkları yapıyoruz. İlgili kurumlarla görüşerek sorunları çözmeye çalışıyoruz” dedi. 

LİSTEDE KADIN VE GENÇLER DE VAR 
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Turgay Öztürk, “30 kişi ana kademe, 15 kişi de yedek listemizde bulunuyor. Kadınlarımıza yüzde 30 bir temsil ayrılmış durumda. 18-35 yaş arası gençlere de yer ayrılmış durumda. Partimizde çeşitli meslek gruplarının da temsil edilmesi lazım... Özellikle Fethiye’nin geçim kaynakları tarım ve turizm sektöründen arkadaşlarımıza da yer verdik ki bu sektörlerle ilgili sıkıntılarımızı Ankara’da daha iyi anlatalım. Bunun ticari kısmı da var. Hem hal hem merkezdeki çarşı esnafımızdan da kişiler yönetimde olacak. Benim tek işim partim. Dava aşkına, hizmet aşkına bunu yapıyorum. Önümüzdeki dönemde de inşallah bunu yapmak istiyoruz. Fethiye’nin sorunlarını tek tek tespit ederek bakanlarımıza, Ankara’ya, bürokratlarımıza iletip çözüm noktasında bütün gayretlerimizi sarf edeceğiz” dedi. 

PARTİMİN BASKISI OLMADI 
İlçe Başkanı olduktan sonra belediye meclis üyeliğinin devam edip etmeyeceği yönündeki soruya Öztürk, “Bu konuda partimin herhangi bir baskısı olmadı. Aynı şekilde Menteşe ilçe başkanımız Eray Bey de meclis üyesi. Seçilmeden önce olsaydı mümkün olduğunca ayrı kişiler olmasında fayda olabilirdi. Seçildikten sonra bu görevi aldığım için, benim için sıkıntı yok çünkü ben yeterince tecrübe edindiğimi düşünüyorum Fethiye Belediyesi’nde. Tercih yap derlerse ben tabi ki ilçe başkanlığında devam etmek isterim. Bir avantajı da var aslında. Biz meclis toplantılarından önce grup toplantıları da yapıyoruz partimizde. Cumhur İttifakı’nın üyeleri de var belediyede birlikte görev yaptığımız. Onlarla da istişare ederek toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Grup toplantısının sonucunda biz bir karara varıyoruz. Bunu meclise taşıyoruz. Bazen de anlık karar verme durumları da olabiliyor, gündem dışı maddeler de gelebiliyor. Onları o anda hemen toplanıp değerlendirmek de avantaj sağlıyor aslında. 
Bizim partimizde devamlılık esas. Vefakar, çalışkan birçok arkadaşımız var. Bir kısmıyla devam edip yeni yüzlere ihtiyacımız var. Dinlenmeye geçenler partimizle ilişiği kesilmiş değil. Biz ondan daha geniş bir çerçevede farklı faaliyetlerimizde faydalanabiliyoruz.  
Adalet ve Kalkınma Partisi, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu. Dolayısıyla bizim 10 milyondan fazla üyemiz var Türkiye’de. Fethiye’de de 13 binin üzerinde üyemiz var. Kongreden sonra yapacağımız ilk işlerden bir tanesi üye sayımızı arttırmak. Üye sayımızda 18 bin civarına çıkmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz 4-5 ayda ciddi bir katılım olmuştu. Rozet töreni yapmayı düşündük ancak pandemiden dolayı erteledik. Pandemiyi hafiflettikten sonra, kongreyi yaptıktan sonra bu töreni yapmayı istiyoruz. Fethiye’nin sorunlarıyla ilgili her sorunun ilgili bakanlığına ait ayrı dosya hazırlayacağım. Önce sağlık alanında sorunlar varsa, sağlıktan başlayıp tek tek Fethiye’nin tüm sorunlarını dosyalarda toplayıp ilgili bakanlıklarla çözüme kavuşturacağız. Yapılanları dosyadan çıkartıp sık sık güncelleyeceğiz” dedi. 

FETHİYE İÇİN GAYRET HARCIYORUZ
İki dönemdir yürüttüğü Belediye Meclis Üyeliği görevi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öztürk, “Belediye meclis üyeleri olarak belirlenen 5 yıllık stratejik planları denetliyoruz. Gündeme gelen konularda Fethiye lehine olan kararlarda destek veriyoruz. Parti ayrımı ya da başarısız kılma diye bir derdimiz yok. Bu bir parti yarışı değil, Fethiye için gayret harcıyoruz. Komisyonlarda inceleyip, düzelttiğimiz kararlar olabiliyor. Belediye başkanımız ve 6 belediye meclis üyesi aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi… Büyükşehir belediyesini ilgilendiren konuları, belediye meclis toplantısında ele alıyorlar. Su ve katı atık ücretleri fazlaydı. Biz buna itiraz ettik fakat sonuç alınmadı. Yapmak istediğimiz hizmetlerden birisi üniversitemizi büyütmek istiyoruz. Ekonomiye katkı sağlamak ve öğrenci sayısını arttırmak adına faaliyetlerimiz devam ediyor. Yeni yurt inşaatı devam ediyor. Eğer bunu Fethiye Üniversitesi’ne çevirebilirsek, her branşta birçok insana istihdam sağlanmış olacak. İlçemize de büyük bir katkı sağlamış olur” ifadelerini kullandı. 

2023’TEN ÖNCE SEÇİM YOK 
Erken seçim hakkında düşüncelerini paylaşan İlçe Başkanı Öztürk, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 2023 yılından önce seçim yok. Şu anda ülkemizin seçime ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Teşkilatların görevi yerelde partiyi seçimlere hazırlamak ve oy oranını fazlalaştırmak. Bunun yanında milletvekili sayımızı arttırmak ve belediye başkanlığını kazanmak. Kovid-19 hem dünyayı hem de ülkemizi olumsuz etkiledi. Her sektöre zarar verdi diyebiliriz. Genel kurulumuz maske ve sosyal mesafe kuralları dahilinde yapacağız” diyerek tüm delegeleri ve partilileri demokrasi şölenine davet etti. 

ÖZTÜRK, 'AK PARTİ KONGREYE HAZIR'
ÖZTÜRK, 'AK PARTİ KONGREYE HAZIR'
ÖZTÜRK, 'AK PARTİ KONGREYE HAZIR'

Bakmadan Geçme