ORTACA'DAKİ CİNAYETE AĞIR MÜEBBET

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı saldırının tutuklu zanlısı Ferhat Keven P. için Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ağırlaştırılmış müebbet cezasının yanı sıra, 15 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz sanıklar Talat Y, Cantürk B, ve Hüseyin A. için ise beraat kararı verildi. Tutuklu sanık Ferhat Keven P. son sözünde, 'Herhangi bir kastım yoktu. Benim kimseyi öldürmeye niyetim yoktu, pişmanım' ifadelerini kullandı.

  • 3921
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ORTACA'DAKİ CİNAYETE AĞIR MÜEBBET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı kavgada yakalanıp tutuklanan Ferhat Keven P. ve diğer zanlıların Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada karar açıklandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada Savcı mütalaasını tekrar ederken sanık avukatları ile sanıklar son savunmalarını yaptı. Fethiye’de emlak ofisinde çalışan Rusça tercümanlık yapan Kutlay Bilgiç’in iki yıl kadar önce Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde bir kavgada öldürülmesi ile ilgili Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya acılı baba Ahmet Bilgiç, anne Gülnaz Bilgiç, tutuksuz sanık Cantürk B. ve avukatlar katıldı.  Tutuklu sanık Ferhat Keven P’de Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.  Tutuklu sanık Ferhat Keven P. ek savunma için süre talebinin bulunmadığını belirtip, “Maktule karşı herhangi bir kastım yoktu. Herhangi bir suçu gizleme veya ortadan kaldırmak için bu eylemi gerçekleştirmedim” dedi. Tutuksuz sanık Cantürk B. Ferhat ve maktul Talat’ın birbirlerini, Ferhat’ın kendisinin yanında çalışması ve restoranlara gidip gelme nedeni ile tanıdıklarını ifade etti. Tutuklu sanık Ferhat Keven P. Talat Y’nin kafesine birkaç kez gittiğinden dolayı tanıdığını. Taşıma işlerine yardım ettiğini eski iş yerinden yeni iş yerine eşya taşıdığını, “olaydan 5 ve 7 gün önce Talat Y. ile yaptığım telefon görüşmeleri taşıma yaptığımız günler ile ilgili olabilir” dedi. İddia makamı mütalaasını tekrar ederken tutuklu sanık Ferhat Keven P. esas hakkındaki son savunmasında “Ben bu suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Ben böyle bir olay yaşanmasını istemezdim. Kendi canımı korumak için silah kullanmak zorunda kaldım. Bu olayların olmasından dolayı çok pişmanım” diye konuştu.  Ferhat Keven P’nin avukatları eylemin, nefsi müdafaa halinde işlendiğini dosya kapsamındaki ifade örnekleri ile anlattı. Tutuksuz sanık Talat Y’nin avukatı, müvekkilinin azmettirme iddiası ile yargılandığını ancak, müştekilerin verdiği Ortaca 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki ifadede müvekkili ile 3 adet telefon görüşmesi suçlaması bulunduğunu, alınan dinleme kararında da suç unsuruna rastlanmadığını, sanığı ihbar eden kişinin de müvekkili olduğunu azmettiren bir kişinin ihbar etmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” dedi.  Mahkeme 10 dakikalık aranın ardından kararı açıklarken Ferhat Keven P’nin, maktul Kutlay Bilgiç’i, bir suçu gizlemek ve delillerini ortadan kaldırmak maksadı ile kasten öldürme suçunu işlemesi nedeni ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, aynı olayda yaralanan Selim Uysal’a karşı, tasarlayarak kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ve bu cezayı suçun teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.  Mahkeme, tutuksuz sanık Talat Y, Cantürk B, ve Hüseyin A. hakkında ise beraat kararı verdi.  

ÖMÜR BOYU YATSIN
Öldürülen Talat Bilgiç’in acılı babası, Ahmet Bilgiç duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Ağırlaştırılmış müebbet artı 15 yıl ceza bize yetti. Ömür boyu yatsın, dışarıda işi yok. Benim çocuğumun suçu yok. Başkaları tarafından tutuldu. 2 kişiyi vurdurmaya çalıştılar. Herkes kendini savunmaya çalışıyor. Allah evlat acısını onlara da versin. Benim hayatım bitti. Yaşamak, benim için sorun oldu” ifadelerini kullandı.
CEZAEVİNDE ERİSİN
Öldürülen Talat Bilgiç’in acılı annesi Gülnaz Bilgiç ise “Cezalar oğlumu geri getirmez ama suçlular cezalarını çekmeli. Cezaevinde erisin. Benim oğlum yok” şeklinde konuştu. 

1 YILDA HAZIRLANDI
Avukat Ercan Turgut ise dosya hakkında mahkemenin karar verdiğini ifade ederek, “Cinayetin işlendiği tarih 30.05.2018 olmasına rağmen iddianame tam 1 yıl sonra hazırlanıp yargıya sunuldu. Cezaevinde tutuklu bulunan sanığa kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Yaralı kalan Selim Uysal için de aynı sanığa adam öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezası verildi. Cezalar ölen maktulü geri getirmeyecek ama caydırıcılık olması adına karar önemli” diye konuştu.

OLAY NASIL OLMUŞTU
Olay, 2 yıl kadar önce Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi 227 Sokak'taki pazaryerinde meydana gelmişti. Rehber ve bar işletmecisi Selim Uysal ile iddiaya göre Ferhat Keven P. arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tarafları ayırmak için araya giren Uysal'ın arkadaşı, rehber ve emlak danışmanlığı yapan Kutay Bilgiç (31) başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Uysal ise ağır yaralanmıştı. Selim Uysal, çağırılan ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınmıştı.
Kavga ve cinayet ile ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, kaçan Ferhat Keven P.'yi Aydın'ın Kuşadası ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir banka önünde yakalamıştı. İşlemlerinin ardından Dalyan'a gönderilen Ferhat Keven P.'nin ardından olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen C.P., Ö.T. ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi daha gözaltına alınmıştı. Ferhat Keven P. tutuklanmıştı.
 

Bakmadan Geçme