ÖLÜDENİZ'DE EN ÇOK YABANCI TURİST RUSYA'DAN

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tokgöz, 2019 turizm sezonu ve Ölüdeniz'in sorunları üzerine değerlendirmelerde bulundu. En fazla yabancı turistin Rusya ve Ukrayna'dan geldiğini ifade eden Tokgöz, yurtdışında yaşayan gurbetçilerin Ölüdeniz'i tercih ettiğini söyledi.

  • 2653
ÖLÜDENİZ'DE EN ÇOK YABANCI TURİST RUSYA'DAN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tokgöz, “Sezon başında ifade edildiği gibi turizmde bir patlama olmadı. Sezon yine de iyi geçiyor. Kurban Bayramı’ndan sonraki hareketlilik devam ediyor. Çevreden aldığımız duyumlara göre rezervasyonlar iyi durumda. İngiliz turistlerin rezervasyonlarında bir artış var. Kayaköy ve civarında imar barışından dolayı villa sayılarında bir artış oldu. Bu villalarda turizme katıldı. Böylelikle oteller beklediği sayılara ulaşamadı. Fakat Fethiye bundan nasibini aldı” ifadelerini kullandı.

 

EN ÇOK YABANCI RUSYA VE UKRAYNA’DAN

Açıklamasını sürdüren Tokgöz, “En çok Rusya ve Ukrayna’dan misafirimiz var. Daha sonra İngilizler geliyor. Geçtiğimiz yıllarda İngilizler birinci sıradaydı. Yurtdışında yaşayan gurbetçiler Fethiye ve Ölüdeniz’i çok tercih ediyorlar. Neredeyse Fethiye turizmini kurtardılar diyebiliriz. Avustralya dahil en uzak noktalardan gurbetçi misafirlerimiz var. Çinliler kısa süreli geliyorlar. Yamaç paraşütü yapmak için geliyorlar. Yamaç paraşütü de para bırakan bir aktivitedir” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

Ölüdeniz’in sorunlarını da anlatan Tokgöz, “Ölüdeniz’in sorunları yıllardır belli. Turizmi geliştirme adına kurulan ülkedeki ilk ve tek kooperatifiz. Buradaki sıkıntıları belediyelere ve ilgili kurumlara dönem dönem aktarıyoruz. Son yıllarda en büyük sıkıntımız Kumburnu’ndaki kapı sayının arttırılmaması… Biz önerilerimizi sunduk. Fethiye merkezdeki otoparklarda olduğu gibi plaka okuma sistemi olacak, ücret çıkışta alınacak. İkincisi de dönüş için yeterli bir alan bırakılacak. Bir diğeri de Ölüdeniz’in en güzel noktasında yeterli tuvalet yok. Paraşüt iniş yerlerine de gerekli düzenlemeler yapılmalı. Gördüğümüz kadarıyla lagün de körfez gibi dolma tehlikesi ile karşı karşıya. Kıyı kenar çizgisindekaçak yapılaşmanın önlenmesini istiyoruz. Maalesef bu imar barışını sulandırdık. İşletmeciler daha fazla para kazanmak adına kıyıya sıfır olarak şezlonglarını koyuyorlar. Bu da sıkıntı yaratıyor. Buraya da yetkililerin bir el atması gerekiyor. Fethiye Körfezi ile ilgili çıkan haberler burayı da etkiledi. Biz misafirlerimize buranın ayrı, oranın ayrı bir nokta olduğunu anlatıyoruz. İl Başkanımız Kadem Mete ve Milletvekilimiz Yelda Erol Gökcan, bu yıl içerisinde körfezin temizliğinin başlayacağının müjdesini verdiler. Umarım Bakanımız da buraya gelir ve daha fazla müjdeyi burada verir. Belediyemizde arıtma tesisinin kapasitesini arttırır. Temiz bir Fethiye ve girilebilir bir körfez istiyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme