TURİZMCİLER SEZONU DEĞERLENDİRDİ

2019 yılı turizm sezonunun tamamlanmasına az bir zaman kala Kayaköy ve Ölüdeniz'deki turizmciler FRT TV'ye sezona dair değerlendirmelerde bulundular. Yöredeki sıkıntıları da dile getiren turizmciler, sezonun oldukça hızlı geçtiğini ifade ettiler.

  • 1128
TURİZMCİLER SEZONU DEĞERLENDİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sezon yerli turistte özellikle geçtiğimiz bayramlarda yoğunluk yaşadıklarını, şu günlerde de okullar açılana kadar yoğunluğun süreceğini ifade eden işletmeciler, turizmde niteliğin arttırılması gerektiğini söylediler.

 

FETHİYE DAHA İYİ ANLATILMALI

İşletmeci Tolga Özen, “Bu sezon hızlı geçti. Genele baktığımız zaman zayıf geçiyor. Geçmişte dolu olan yerlerin, şimdi dolu olmadığını görüyoruz. Bunun çeşitli nedenleri olabilir, bunları oturup düşünmemiz lazım. El birliği içinde Fethiye için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu gidişe dur demezsek, bütün turizm camiası olarak ileride daha sıkıntılı günler yaşayacağız.Turizm anlamında Fethiye’nin kendini geliştirdiğini iç ve dış piyasaya göstermeli. Gelen turistin sayısı hem az hem de para bırakmıyorlar. Turist olsa da gelir getirmiyorsa bir anlamı yok. Bizim çeşitliliğimizi arttırıp, Fethiye’yi daha iyi anlatıp; tercih sebebimizi arttırmalıyız. Daha zengin ve para bırakabilecek turist kesimine hitap etmemiz şart. Bunun çözüm yollarını hep birlikte aramalıyız. Kayaköy biraz uzak. Gidip gelmesi çok kolay değil. Burayı tercih edenler ulaşım konusunu düşünüyorlar. Bu sene yeni trendimiz elektrik kesintileri… Yapılaşmanın artması ile mevcut trafolar kaldırmıyor. Her gün nerdeyse elektriklerimiz kesiliyor. Bu elektronik cihazlarımıza da zarar veriyor. Muhatap bulamadığımız gibi çözüm yolu da bulunamıyor. Kayaköy’ün bir turizm merkezi olduğunu düşünürsek, buraya daha radikal çözümler üretilmeli” dedi.

 

PERSONEL VE İŞLETMECİLER EĞİTİLMELİ

Turizmci Erkan Ölmez, “Fethiyeli turizmciler ilk olarak, turizmin gelişmesi için neler yaptık; bunu düşünmemiz lazım. Misafirlerimizin işletmeler üzerine yaptığı yorumları artık herkes sosyal medyadan ve ilgili sitelerden takip edebiliyor. Fakat işletmeciler bu eleştirileri göz ardı ediyorlar. İlk etapta gelen misafirleri ağırlayabiliyor muyuz? Bu sorunun cevaplandırılması lazım. Buraya ülke genelinden tatile gelen arkadaşlarımızdan öğrendiğim kadarıyla, Fethiye ilgili güzel eleştiriler gelmiyor. Burada büyük bir aksaklık söz konusu. Tatile çıkacak olanlar ilk önce o bölgedeki işletmeler ile ilgili yorumları okuyorlar. Yerli müşteri bazında bir defa tatil için gelenler, ikinci kez gelmiyor. Personelin ve işletmecilerin eğitilmesi gerekiyor. Müşterilerimizi iyi ağırlamalıyız. İşletme olarak 2-3 yıldır yorum sitelerinde süreklibirinci sıradayız” diye konuştu.

 

ÖLÜDENİZ’DE TUVALET SIKINTISI

Turizmci Ünsal Erişgen, “Bu sezonun açılışı bizi biraz korkuttu. Her sene büyük hedeflere turizm sezonuna başlıyoruz. Nisan ve Mayıs ayları sıkıntılı geçti. Ramazan Bayramı’nı çok iyi geçirdik. Daha sonra Kurban Bayramı geldi. Bu bayramda ikinci günün ardından beklenen yoğunluk yaşandı. Şu anda da bir yoğunluk söz konusu… Ölüdeniz hunharca kullanılıyor. Her noktaya büfeler yapılıyor. Burada yeterince yerli işletmecilerimiz var. Kurulan büfelerin yanında gerekli altyapı hizmetinin verilemiyor ve tuvaletler yetersiz. Kabinlerdeki tuvaletlerin çoğu bozuk. Bir kısmı da depo olarak kullanılıyor. Ölüdeniz ülkemizi dünyaya tanıtıyor fakat gerektiği gibi korunmuyor. Bize inisiyatif değil düzen ve temizlik gerekiyor. Ölüdeniz’in parlayan bir trendi var. Ölüdeniz’de kumsala çadır kurulması ve bu çadırlara tuvalet hizmeti verilmemesi maalesef denizde istenmeyen görüntülere ve kokulara neden oluyor” ifadelerini kullandı.

KİLİSELER RESTORE EDİLMELİ

Yıllardır turizme hizmet veren Cengiz Ekiz, “Bu sezon beklentilerin altında bir sezon geçiriyoruz. Kayaköy yine yoğun turist aldı. Gelen turistler kiliselerin kapalı olmasından şikayet ediyor. Kiliseler bir an önce restore edilmelidir. Elektrik kesintileri de sık yaşadığımız sorunlardan. Bu sıkıntıların gelecek sezona kadar giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme