ÖLÜDENİZ'İ GÖKYÜZÜNDEN SEYREDİYORLAR

Dünyanın önemli yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alan Ölüdeniz Babadağ, ilgi görmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını gökyüzünden izlemek ve adrenalin depolamak için Babadağ'ın bin 700 metrelik pistinden tandem (ikili) atlayış yapıyorlar.

  • 1351
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ÖLÜDENİZ'İ GÖKYÜZÜNDEN SEYREDİYORLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yamaç paraşütü pilotları bu dönemlerde yamaç paraşütü yapmanın güzel olduğunu belirtilirken, bu aktiviteye ilginin yoğun olduğunu dile getirdiler. Ölüdeniz’in tanıtımı için uğraş verdiklerini dile getiren yamaç paraşütü pilotları, rezervasyonlarda düşmelerin olduğunu kaydettiler. İngiltere’nin uyguladığı kısıtlamadan dolayı Rus ve diğer uyruklu turistlerin uçuşa katıldığını kaydeden pilotlar, fiyatların da 350-400 TL seviyesine gerilediğini ifade etti. 

Yamaç paraşütü pilotu Muhammed Yılan “6 yıldır yamaç paraşütü ile uğraşıyorum. Bu mevsimde yamaç paraşütü yapmak çok güzeldir. Yamaç paraşütüne ilgi çok büyük… Zaten Ölüdeniz’e gelenlerin çoğu, yamaç paraşütü ile uçmak için geliyor” dedi. 

Yamaç paraşütü pilotlarından Sedat Demir “Bir yamaç paraşütü firmasında pilotluk yapıyorum. Buraya olan ilgi çok büyük, zaten buraya gelenlerin yüzde 88’i yamaç paraşütü yapmaya geliyor. Ölüdeniz’in tanıtımını paraşütçüler yapıyor. Dünyaca ünlü Babadağ’dan Ölüdeniz’in eşsiz manzarasını seyretmek için uçuyorlar. Yamaç paraşütü uçuşlarının kış boyunca devam edeceğini sanmıyorum, şu andaki rezervasyonlarda büyük bir düşüş var. Biliyorsunuz İngiltere hükümeti tatile giden vatandaşlarına seyahat kısıtlaması uyguluyor, tatildeki vatandaşlarının ülkelerine dönmesi konusunda uyarıyor. Bunun neticesinde Rus ve diğer uyruklu turistlere ağırlık veriyoruz. Yerli turistlerimizde kalmadı denecek kadar azalma var. Fiyatlar düşüşe geçti, 350-400 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bazen bu fiyatların üzerine veya altına düşebiliyor. Hava durumu için net bir şey söylenemez, bu sürekli değişken bir olay” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme