OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'deki okullarda da yüz yüze eğitimde ikinci aşama başladı.

  • 1401
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bağlı 3 resmi 5 özel anaokulu, 27 resmi 6 özel ilkokul, 24 resmi 6 özel ortaokul ile 16 resmi 11 özel lise olmak üzere toplam 98 okulda eğitimlerin başladığı bildirildi. Daha önce okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar ile devam eden seyreltilmiş ve aşamalı yüz yüze eğitime, ilkokul 2, 3, 4.sınıflar, ortaokulların 8. sınıfları ve lise hazırlık sınıfları ile 12. sınıflarda da eğitime başlandı. 

Öte yandan İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı doğrultusunda İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlkokulu-Ortaokulu, Nif Ortaokulu, Üzümlü Ortaokulu, Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu, Akıncı Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (II. Kademe) ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nda (III. Kademe) haftanın 5 günü yüz yüze eğitime geçildiği öğrenildi. İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak. 
 
Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacağı kaydedildi. Her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak. Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretim öncesinde dezenfekte çalışmaları yapılmış, sınıflarımız sosyal mesafeye uygun olarak gruplara ayrılmış durumda olup gerekli her türlü tedbir alındığı ifade edildi. 


 

Bakmadan Geçme