Oğuz, 'Piyasaya olumlu yansıması olacak'

Kamu bankaları sıfır konutta kredi faizi yüzde 0.64'e, ikinci elde yüzde 0.74'e çekti. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz bu durumun piyasayı canlandıracağını belirtti. Dernek Başkanı Oğuz, 'Kamu bankaları tarafından sağlanan bu kredi imkanları piyasaya çok olumlu yansıyacak. Önümüzdeki günlerde çok ciddi emlak talebi olacak. Büyük şehirlerden olan talepler devam ediyor. Bölgemiz genelinde Fethiye çevresi dahil gayrimenkullerle ilgili bir artış olacak' dedi. 

  • 737
Oğuz, 'Piyasaya olumlu yansıması olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu bankaları sıfır konutta kredi faizi yüzde 0.64’e, ikinci elde yüzde 0.74’e çekti. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz bu durumun piyasayı canlandıracağını belirtti. Dernek Başkanı Oğuz, “Kamu bankaları tarafından sağlanan bu kredi imkanları piyasaya çok olumlu yansıyacak. Önümüzdeki günlerde çok ciddi emlak talebi olacak. Büyük şehirlerden olan talepler devam ediyor. Bölgemiz genelinde Fethiye çevresi dahil gayrimenkullerle ilgili bir artış olacak” dedi. 

Bu kredi imkanları ile Fethiye’deki evlere büyükşehirlerden yoğun bir talep olacağının altını çizen Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, fiyatlarda da yüzde 25’lik bir artışın beklendiğine değindi. Oğuz, “Kamu bankaları sıfır konutta kredi faizi yüzde 0.64’e, ikinci elde yüzde 0.74’e çekti. Kamu bankaları tarafından sağlanan bu kredi imkanları piyasaya çok olumlu yansıyacak. Önümüzdeki günlerde çok ciddi emlak talebi olacak. Büyük şehirlerden olan talepler devam ediyor. Bölgemiz genelinde Fethiye çevresi dahil gayrimenkullerle ilgili bir artış olacak. Krediler ile ilgili bu gelişme Fethiye çevresine yayılacaktır. Arsa, arazi, bahçe fiyatları da bundan etkilenecektir. Beklentimiz büyük şehirlerin açılması ile birlikte bölgemize yoğun bir talebin olması” dedi. 

FİYATLARDA ARTIŞ BEKLENİYOR 
Açıklamasını sürdüren Dernek Başkanı Oğuz, “Fiyatların artması için önce talebin artması gerekiyor. Bu talep de var. Fiyatlarda artış olup olmayacağını beklemek lazım. Bizim tavsiyemiz emlak almak için beklemeyin, uygun şartlarda alın ve sonra bekleyin. Kredilerin düşmesi alımı teşvik eden bir ortam oluşturuyor. Bu düşüncede olan kişilerin bir an önce alımlarını gerçekleştirmelerini öneriyoruz. Beklentimiz yaz sonuna kadar fiyatlarda yüzde 25 artış olacağı yönünde. Emlak kaybettirmez her zaman kazandırır. Ev ihtiyacı olanların bu dönemde evlerini almalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

KREDİ ORANLARI TEŞVİK EDİCİ
Kredi oranlarının ev almak isteyenler için teşvik edici olduğunu kaydeden Oğuz, “Fethiye merkezde evler çoğunlukta daire şeklinde. Çevrede bulunan bahçeli villaların fiyatları 750-800 bin TL ve 2 milyon TL arasında değişmektedir. Spesifik konutları hariç tutmak şartıyla… Daire fiyatları da 450 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor. Konuma, evin yeni veya eski olması durumuna göre…Geçen yıl fiyatlar 350-450 bin TL aralığındaydı. Şu ana kadar belli bir artış oldu ve olmaya da devam edecek. Ev almak isteyenler için şu anda krediler teşvik edici konumda. Emlakçılar olarak görüşümüz piyasa güzel olacak ama fiyatların artması kaçınılmaz. Öncelikle iyi bir emlak danışmanına ihtiyaçları var. Doğru konut ve araziyi alabilmek için danışmanlığa ihtiyaç var. İlgililerin konusunda uzman bir emlak danışmanından bilgi almalarında büyük fayda var. Sahibinden alacaksa yine bir danışmana ihtiyacı var. Doğru emlak mı, piyasa fiyatı doğru mu, üstünde bir haciz veya ipotek var mı? Bu konulara da dikkat etmek lazım” diye konuştu. 


 

Oğuz, 'Piyasaya olumlu yansıması olacak'
Oğuz, 'Piyasaya olumlu yansıması olacak'

Bakmadan Geçme