Murt Deresi köprüleri tamamlanıyor

Fethiye'de DSİ tarafından geçtiğimiz yıllarda ıslah çalışması yapılan Murt Deresi üzerine halkın karşıdan karşıya geçişini kolaylaştırmak için 9 köprü inşa ediliyor. 4'ü geçen yıl tamamlanan köprülerden Karaçulha Mahallesi'ndeki köprünün yapımı da son aşamaya getirildi. Sadece bu köprünün 2 bin 500 kişinin ulaşımını kolaylaştıracağı ifade edilirken, Karaçulha Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile köprüde buluşup teşekkür etti. Bu buluşmada DSİ Fethiye Şube Müdürü Cem Çoban da bulundu.

  • 1051
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Murt Deresi köprüleri tamamlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nden geçen ve Çalış Plajı’nda denizle buluşan 14 buçuk kilometrelik Murt Deresi üzerine DSİ tarafından yapılmakta olan 9 köprüden 4’ü tamamlandı. Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve DSİ Fethiye Şube Müdürü Cem Çoban ile birlikte bu köprülerde son durumu yerinde gördü. Köprülerin okullar açıldığında hem çocuklar için, hem de vatandaşlar için ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden, Karaçulha Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, Ak Parti Fethiye ilçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile DSİ Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti. 
TURİZME YAKIŞIR ESTETİK KÖPRÜLER
Karaçulha Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, “Öncelikle bu köprünün yapımı için 2016 yılından beri çaba gösteren Ak Parti milletvekillerimize, Ak Parti İl ve ilçe başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi halkım ve şahsım adına bir borç bilirim. Köprümüzün iki tanesi daha önce yapılmıştı. Şu anda da 3 tanesi geldi. Okula giden çocuklarımız, pazar alışverişini yapmak isteyen vatandaşlarımız murt deresinin içinden geçmek zorunda kalıyordu. Artık bu köprünün kullanıma açılmasının ardından böyle bir sorun olmayacak. Halkımızın güvenle geçebileceği ve turizme yakışır bir estetikte köprü yaptırdıkları için Milletvekillerimiz Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Erol Gökcan’a ve bu köprünün yapında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
4-5 BİN KİŞİYE HİZMET EDECEK
Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ise, “Bugün Murt Deresi üzerinde yapılmakta olan köprülerin inşaatında birlikteyiz. Hem Başmühendisimiz, hem Karaçulha Mahalle Muhtarımız Mustafa Gizli ile beraberiz. 2016 yılında yapılan bir ihale vardı ve 9 tane yaya köprüsü yapılacaktı. Murt Deresi 14 buçuk kilometre ve bunun ihalesi 2016 yılında yapılmıştı. Köprülerin 4 tanesi geçen yıl tamamlandı, 5 tanesi bu yıl tamamlanıyor. Bu köprülerin nasıl bir faydası olacak? derseniz: Derenin iki tarafında da yaşayan insanlar var, okul bir tarafta Pazar yeri bir tarafta… Bu köprü yaklaşık 2 bin 500 kişinin ulaşımını kolaylaştıracak. Diğer tarafı da katarsak bu köprünün 4-5 bin kişiye hizmet etmesi mümkün. Bu köprü yokken öğrencilerimiz uzun yol ile tehlikeli trafiğin içerisinden geçiyor, bazen de dere kenarındaki tellerden atlamak için riske giriyorlardı. Şu an pandemi var ama bu proje uzun vadeli bir yatırım. 2016 yılında ihalesi yapıldı ve bu aşamaya gelindi. Bu köprülerin 5 tanesi Karaçulha Mahallesi’nde, 2 tanesi Esenköy ve diğer ikisi de Foça Mahallesi’nde. En kötü hava şartlarında bile insanların güvenle geçebileceği, estetik bir köprü. 2016 yılında ihalesi yapılan toplam 9 köprünün maliyeti 1 Milyon TL, tabi bu maliyet o günkü şartlara göre. Bu günkü hesaplarla düşündüğümüzde tahminen bir buçuk milyon TL’yi bulur diye düşünüyorum” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme