Özkaraca son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

Engelli sporcu ve sanatçı kimliği ile Fethiye ve bölgesinde adından söz ettiren, azmiyle tüm engelleri aşan 27 yaşındaki Hamza Özkaraca, korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Özkaraca'nın ani vefatı yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Özkaraca, Karaçulha Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

  • 7359
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özkaraca son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğuştan cam kemik hastası olan, bu yıl Süper Lig’de mücadele edecek olan Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Bedensel Engelli Voleybol Takımı sporcusu, ve MUSKİ’de görev yapan Hamza Özkaraca, 27 yaşında yakalandığı Kovid-19’u yenemeyince hayata veda etti.  Karaçulha Gönüllüleri Yaren Ekibine sazı ve sözü ile renk katan Özkaraca, mahallesindeki düğün ve dernek gecelerinde de sazı ile katılıp, çiftlere eğlenceli saatler yaşatıyordu. Gördüğü tedavi sonucu geçtiğimiz yıllarda cam kemik rahatsızlığını yenen Hamza Özkaraca, yakalandığı Kovid-19 nedeni ile Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Fethiye’de ve mahallesinde oldukça sevilen sempatik kişiliği ile tanınan Özkaraca Fethiye Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
Küçük yaşlardan itibaren cam kemiği hastalığına rağmen gayretiyle öğrenim hayatını sürdüren Hamza Özkaraca, spora ve müziğe de yöneldi. Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Bedensel Engelli Voleybol Takımı ile önemli başarılara imza atan Özkaraca, takımının Süper Lig’e yükselmesinde önemli rol oynadı. Önlisans eğitimini de tamamlayan ve MUSKİ’de personel olarak çalışan Hamza Özkaraca, Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen programlarda Yaren Ekibine sazı ve sözüyle renk katıyordu. 
Bekar olan ve genç yaşta vefatı ailesini ve sevenlerini derin üzüntüye boğan Hamza Özkaraca Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze merasimi ile toprağa verildi. Karaçulha Mezarlığı’na Fethiye Belediyesi cenaze aracı ile getirilen Özkraca için Kovid-19 tedbirleri altında burada cenaze namazı kılındı. Tabutu cenaze aracından çıkarılmayan Özkaraca’nın cenazesi helallik alındıktan sonra aynı mezarlıkta özel kıyafetli görevlilerin eşliğinde toprağa verildi. Cenaze merasimine yoğun bir katılım olurken, babası Hasan Özkaraca ve annesi Safire Özkaraca Evlerinde izole altında olduğundan cenaze merasimine katılamazken, kardeşleri Mehcan ve Emrah Cenazeye katıldılar. Cenaze toprağa verilirken kuzeni Selvinaz hıçkırıklarla ağladı. Ağıtların yakıldığı cenaze merasiminin ardından dualar Hamza Özkaraca için gerçekleşti. Karaçulha Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, “Çok sevdiğimiz Hamza Özkaraca’yı, Kovid-19 nedeni ile kaybettik” dedi. Gizli, “Hamza hastanede kalıyordu. Hastalığının son evresinde yoğun bakıma alındı. MUSKİ Dairesinde güler yüzü ile insanlara karşı sevecenliği ve halk ozanlığı ile tanınıyordu. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Genç yaşta toprağa verdiğimiz kardeşimize Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun çok üzgünüz. Babası da Covid-19 nedeni ile evde karantinada olduğu için katılamadı” ifadelerin i kullandı.
MAHALLEDE BEŞİNCİ CENAZE
Muhtar Mustafa Gizli, tüm dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 nedeni ile mahallesinde 5. Cenazenin toprağa verildiğini belirterek, “İnsanları buradan uyarıyorum, bu salgından dolayı en sevdiğiniz insanların cenazesine dahi katılamıyorsunuz tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor. Karaçulha’da Kovid-19 nedeni ile bu beşinci cenazemiz. Tüm Fethiye’ye, Muğla’ya hatta tüm Türkiye’ye buradan bir kez daha koronavirüs’ün şakası olmadığını, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatıyorum” diye konuştu. 
SED Medya ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz..


 

Özkaraca son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı
Özkaraca son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı
Özkaraca son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı
Özkaraca son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı

Bakmadan Geçme