MUHTARDAN İPTAL DİLEKÇESİ!

Bu yıl 1-4 Eylül günleri arasında ikincisinin düzenlenmesi planlanan Milyonfest Fethiye Müzik Festivalinin yapılmaması için İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı Fethiye Kaymakamlığına dilekçe verdiği ortaya çıktı. 

  • 4347
MUHTARDAN İPTAL DİLEKÇESİ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı Fethiye Kaymakamlığına verdiği yazılı dilekçede; “Mahallemizde 01,04 Eylül tarihleri arasında yapılmak istenen Milyonfest müzik festivalinin çevreye zarar vermesi, bu dönemde yangın riskinin yüksek olması, bu bölgede doğal yaşama zarar vereceğinden ayrıca altyapı hizmetinin yetersiz olması nedeniyle; Festival boyunca yaşanacak Güvenlik, Asayiş, Trafik ve Çevre sorunları ile ortaya çıkabilecek istenmeyen durumların yaşanmaması için Ayrıca mahalle halkımız tarafından istenmemesi nedeniyle toplumun huzurunu, güvenini ve sağlığını göz önüne alarak Bu müzik festivalinin mahallemizde yapılmasına izin verilmemesi konusunu yüce makamınıza arz ederim” ifadelerine yer verdi. 

KUNDAKÇI, “ETKİNLİĞE KAYMAKAMLIK TARAFINDAN İZİN VERİLMESİN”
Milyonfest etkinliğine Fethiye Kaymakamlığı tarafından izin verilmemesini talep eden İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, “Mahallemizde bulunan İnlice Plajında 1-2-3-4 Eylül 2022 tarihinde yapılmak istenen Milyonfest Müzik Festivali, daha önce 2019 yılında düzenlenmiş olup etkinlik sırasında ve sonrasında birçok sorun yaşanmış, doğal çevreye zarar vermiştir. Bu festivalin mahallemizde yapılmasının iptali ve Kaymakamlık makamınca izin verilmemesini talep etmekteyiz. Buna istinaden durum bildirimi ve gerekçelerimiz aşağıdaki bilgilerine sunulmuştur. İnlice plajı etrafı ormanlarla çevrili yangına hassas bir bölgedir. Festival döneminde yoğunlaşan nüfusun ormanlık alana giriş çıkışı kontrolü zor hatta mümkün olmayabilir. Daha önceki festival döneminde bu kontrol sağlanamamış, engellenememiştir. Festival için gelenler orman içinde sigara içip, ateş yakmış, içecek şişeleri bırakıp, mangal vb riskli davranışlar görülmüştür.  Ayrıca pırıl pırıl olan kumsalımız sigara izmaritleri ile kirletilmiştir. Plaj etrafında bulunan hem sık çam ormanı hem de koruma altında olan Günlük Ormanı (Sığla ağaçları) giriş çıkış festival zamanında kontrol edilemeyecek durumdadır. Endemik bitkilerin, fauna ve floranın korunması için korumasız olan bu bölgede festival yapılması risklidir” ifadelerini kullandı. 

KUNDAKÇI, “9-10 GÜN PLAJ KAPALI KALACAK”
Hazırlık süreci, etkinlik süreci ve sonrasında temizlik süreci 9-10 gün plajın kapalı kalacağını ve turizmi etkileyeceği belirten İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, “Dört gün süren festival öncesinde 2-3 gün hazırlık, sonrasında toparlanma ve temizlik için de 2-3 gün olmak üzere yaklaşık 9-10 gün boyunca plaj kapalı kalmakta veya kısmı çok açık dahi olsa konforlu kullanımı mümkün olmamaktadır. İnlice, Göcek, Gökçeovacık da bulunan, turistik tesislere tatil için gelen turistlerin yakın lokasyonda kullanabileceği tek plaj İnlice plajıdır. Festival nedeniyle turistler bir hafta boyunca plajda konforlu zaman geçirip kullanamadığı gibi yüksek ses gürültü ve trafik nedeniyle rahatsız olmaktadır” şeklinde konuştu. 

KUNDAKÇI, “MAHALLE HALKI İSTEMİYOR”
Yerleşik halkın rahatsız olduğuna da değinen İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, “Festival alanının hemen arkasında Bucak yerleşkesinde oldukça yoğun yaşanan mahalle halkı aile nüfusumuz vardır. Festival kalabalığı yüksek ses kirliliği hem villalarda tatil yapan turistleri hem de yerleşik mahalle halkı aileleri rahatsız etmektedir. 2019 yılındaki festival otopark olarak kullanılan mahalle/köy halkının hizmet için hayvancılığa açılmış mera alanı zarar görünmeden korunması için etrafı tel örgü ile çevrilmiş ıslah edilmiştir. Festival süresince bölgede yoğunlaşan trafik ciddi park sorunlarını ve yolda trafik akışında problemler yaşatacaktır” ifadelerini kullandı. 


KUNDAKÇI, “ALTYAPI İMKANLARI YETERSİZ”
Etkinlik boyunca yaşanacak olan kalabalığı yeterli seviyede altyapı imkanının olmadığına dikkat çeken İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, “Plaj ve çevresinde altyapı yetersizliği tuvalet, duş, fosseptik tıkanmaları vb. daha önceki festivalde yaşanmış yapılması halinde bu yıl da aynı sorunlar tekrar yaşanacaktır. Festival kalabalığına hitap edecek imkanlar yetersizdir. Oluşan kirlilik, koku nedeniyle günlerce plaj ve çevresine girilememiş ve aynısı yine yaşanacaktır. Meskun yaşam alanlarına yakın olan İnlice plajı gürültü kirliliğiyle etrafta yerleşik yaşayan insanları rahatsız edeceği için festivale uygun değildir” dedi. 

KUNDAKÇI, “FESTİVAL DAHA UYGUN BİR ALANDA YAPILSIN”
İnlice plajının Milyonfest için uygun bir alan olmadığını ve daha uygun bir alanda yapılması gerektiğini belirten İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, “Likya dönemine ait Daidala antik bölge ve antik liman kalıntılarının da bulunduğu ( henüz koruma altında olmayan ) plaj ve yakın çevresinde festival etkinliği tarihi dokuya zarar verebilir. Mahallemiz ve çevresinde huzurun sağlanması için emek veren kolluk kuvvetlerinin, mahalli idarelerin zor durumda ya da bu problemler karşısında yetersiz kalmasını asla istemeyiz. Halkın kamu kurum ve kuruluşlarının huzuru ve refahı, doğanın korunması için İnlice plajı festival istememektedir. Halkımızın huzur, güven ve refahı, doğamızın korunması için faaliyet gösteren İnlice Dayanışma Derneği ve yönetimi olarak, düzenlenmek istenen müzik festivalinin uygun görülen başka bir alanda yapılmasını öneriyor ve talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme