Muğla'ya 222 Milyon TL Yatırım Yapıldı

FRT TV'de Cem Kaytan'ın hazırlayıp sunduğu 'Muğla Gündemi'nin bu haftaki konuğu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman oldu. Muğla'ya yapılan yatırımların 222 Milyon lira değerinde olduğunu kaydeden İlman: 'İlimiz genelinde geçtiğimiz yıl bakanlığımızın yatırımları, yurt yatırımlarıyla birlikte 222 Milyon değerinde' dedi. 

  • 1782
Muğla'ya 222 Milyon TL Yatırım Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Menteşe Spor Salonunda canlı olarak yayınlanan Muğla Gündemi’nde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, öğrencilere müjde verdi. Muğla ve ilçelerinde sportif faaliyetlerin daha çok gelişmesi için çalışmalara imza atan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün çalışmaları masaya yatırıldı.

“Turizmde Marka Kent Muğla, Sporda da Marka Kent Muğla Olmalı”
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Ulusal ve uluslararası faaliyetler ne kadar çok arttırırsak ilimizin turizm potansiyeline katkısı artacak. Otellerimizin kış döneminde de turizm faaliyetine deva etmesi sağlanacak. Şu vizyonla hareket ediyoruz; Turizmde marka kent Muğla, sporda da marka kent Muğla olmalı” dedi.

“Muğla Merkez Yaklaşık 30 Bin Öğrencinin Olduğu Bir Kent”
Muğla’da yaklaşık 4 bin öğrenci kapasiteli KYK Yurdu hakkında bilgi veren İlman, “Yurt konusu, sanıldığının çok ötesinde bir konu. Biz devlet olarak gençlerimize sahip çıkmakla mükellefiz. Sosyal devlet olmanın, kültürümüzden, tarihimizden gelen ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının vuku bulduğu yerdir bizim yurtlarımız. Çünkü Anadolu’nun her yerinden gençlerimiz gelir. Kimisinin ekonomik durumu yeterli değildir. Kimisinin ailevi problemleri olabilir. Eğer yurt hizmeti verilmemiş olsa okuyamayacak öğrencilerden tutun yurda giremediği için çeşitli risk altında kalan ve bırakılan boşluğun istenilmeyen şekilde doldurulduğunu  hepimiz biliyoruz. Konuya şöyle bakmamız gerekiyor. Muğla merkez yaklaşık 30 bin öğrencinin olduğu bir kent. Dolayısıyla her 3 kişiden birisi öğrenci. Türkiye’de böyle bir yok denilecek kadar az. İlin nüfusuna göre endeks sayımız çok fazla. Dolayısıyla bizim bir an önce öğrenciler için yurt alanı yaratmamız gerekiyordu. 2015 yılında yurt müdürlüğüne başlamamız, daha sonra il müdürlüklerinin kurulmasıyla birlikte hızlı şekilde önce arsa ve yatırımla ilgili çalışmalarımız oldu. Karadağ bölgesinde hastanenin üzerinde 100 dönümlük arazinin tahsisini yaptırdık. Türkiye’de orman arazisine yurt yapan ilk il biziz. Çünkü Kredi Yurtlar  hazineye para ödemez ama ormana yıllık belli miktarda para ödeniyor. Kurumun kültüründe böyle bir şey yoktu.
 
“Yurt Kapasitemiz 2022 Yılında 13 Bini Geçecek”
Bugün bakıyoruz mezun öğrenci sayısı erkeklerde 300 civarında kızlarda da 450 civarında. Onlar gidecek hemen yerine yeni öğrenciler gelecek. Eski yıllarda olduğu gibi yurda girer 1 yıl kalır çıkar. Böyle bir anlayış yok. Çünkü öğrenci yurda geliyor. Yurdun sosyal imkanları çok fazla. Yemek hizmetleri kaliteli. Yani yurtlarımızda yüksek bir kalite var. Buda öğrencinin hem güvenli bir ortam hem ucuz bir ortam, devlet imkanlarının iyi olması yüzünden öğrnci yurttan ayrılmıyor. Şuanda 6 bin 319 kapasitemiz var. Bu 6 bin 319 kapasitenin içinde 302 kapasiteli Fethiye yurdumuz var. 220 kapasiteli Ortaca yurdumuz var. 2018 yılında açtığımız Milas yurdumuz 504 kapasiteli. Merkezde de Şahidi ve Milli Piyango erkek yurtlarımız mevcut. 4 bin kapasiteli yurdumuz yıl sonuna kadar hizmete açılacak. Fethiye’de bin 350 kişilik yurdumuzun inşaatı başladı. Şuanda o devam ediyor. Fethiye’de de hem öğrenci sayımız fazla hem de yurt kapasitemiz yeterli değil. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. 2020 yatırımına bin 350 kişilik daha Muğla Merkezde yurt yatırımı çıktı. Geçtiğimiz hafta Ankara’dan mühendis ekiplerimiz geldi. Firma proje çalışmalarına başladı. Gene aynı yurtlarımızın olduğu bölgeye bin 350 kişilik daha yurdumuz yapılacak. O da 2022 yılında hizmete girecek. Bizim şuanda 6 bin 319 olan yurt kapasitemiz 2022 yılında 13 bini geçecek. Buda Muğla için iyi bir rakam ve daha da devam edecek yurt yatırımlarımız. Marmaris’te yer arayışımız devam ediyor. Yatağan’da 20 dönüm arazimizi aldık, hazır” diye konuştu.
İlçelere yapılacak yatırımlardan da bahseden İlman şöyle konuştu:
“Bodrum bizim aynı Marmaris gibi çok önemli. Bordum bir dünya kenti. İstanbul’dan sonra Bodrum yaz aylarında Dünyanın başkenti. Burada bize ait yatırımlarımız vardı. Geçtiğimiz yıl 2011 yılında başlamış olan kapalı spor salonu ve Gençlik Merkezi inşaatımız yüzde 95 seviyesine geldi. Önümüzdeki 1 buçuk ay içerisinde Gençlik Merkezi ve spor salonu bize teslim edilecek.  Böylece Bodrum’da büyük bir sorunu aşmış olacağız. Bitez’de de proje çalışması yapıyoruz. Milas’ta bin kişilik kapalı spor salonumuz ödeneği hazır. 10 Milyon TL’lik ödenek Spor Toto’dan çıktı. Onunla ilgili yer tahsisini yaptık. Şuanda zemin etüttü çalışmalarını ve projesini yaptırıyoruz. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde ihalesini yapmış olacağız. Fethiye’de de Eldirek ve Ölüdeniz’de su kuyumuzu açtırmıştık. Fethiye eski kapalı spor salonumuzu  yeni bir salon haline dönüştürdük. Bakım, onarım, yeni çalışmalar devam etmekte. Yurt inşaatımız devam ediyor. Gençlik merkeziyle ilgili de Bakanlığımız çalışmalara devam ediyor.”

Yatırımların Değeri 222 Milyon TL
Muğla’ya bakanlığın yaptığı yatırımların ve yurt yatırımların 222 Milyon lira değerinde olduğuna dikkat çeken İlman: “İlimiz genelinde geçtiğimiz yıl bakanlığımızın yatırımları, yurt yatırımlarıyla birlikte 222 Milyon değerinde. 38 Milyonluk yatırım geçtiğimiz yıl belediyelerimize verildi. 24 Milyon yatırım spor tarafında biz aldık. Bunlar yatırım olarak. Bakım onarım olarak yaptıklarımıza gelince ihalesiz olan doğrudan temin sınırları içerisinde yaptığımız bakım, onarım, yenileme 2 milyonun üzerinde. Çünkü çok atıl olan tesislerimizi pırıl pırıl  hale getirdik. Bakım onarım çalışmaları çok ciddi şekilde devam ediyor. Ben buradan Bakanlığımıza, bize destek olan vekillerimize, vatandaşımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik olduğu sürece sporda da çok mesafe alacağımız yol var. Kısa vadede sorunlarımızı çözdüğümüze inanıyorum” dedi.


 

Bakmadan Geçme