MUĞLA'DAKİ JES İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edileceği ilan edilen 32 adet jeotermal saha ihalesi kararı iptal edildi.

  • 961
MUĞLA'DAKİ JES İHALESİ İPTAL EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete’de açıklanan kararda;
“07.10.2020 tarih ve 31267 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan ve 26.10.2020 tarihinde Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edileceği ilan edilen 32 adet jeotermal saha ihalesi;İhale Komisyonunun 13.10.2020 tarihli kararında yer alan;
İhale edilecek sahaların önemli bir kısmı Cumhurbaşkanlığı Kararları ile Kültür ve Turizm
Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen alanlardan kaldığından, ihaleyi kazanan kişi/ firmaların izin aşamasında mevzuattan kaynaklı hak kaybına uğramaması için ihale öncesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görüşü alınması gerektiği yönündeki gerekçesi ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 29 Maddesi kapsamında iptal edilmiştir” denildi.

İptal kararını değerlendiren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, bir yanlıştan dönüldüğünü ve bunun olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Alban, “aralarında Bodrum Mazı, tarihi Bafa, Türkbükü, Dalyan, Datça ve Marmaris’teki sahaların da bulunduğu doğa ve turizm harikası bu alanlar 30 yıl süreyle katliama açılacaktı. Muğla halkının kararlı direnişi sayesinde bu yanlıştan dönülmüştür. Doğamıza, coğrafyamıza yapılan her talan girişiminin karşısında olacağız” dedi. 

“Muğlamızın tüm ilçelerinde, her karış toprağında, bir avuç insanın rantı uğruna, ağaçlarımızın
kesilmesine, ekosistemin ve yaşam alanlarımızın talan edilmesine karşı direndik. Bu direnişimizin sonuncunda karar iptal edildi. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuşan Alban, iptal kararına rağmen yine de konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.  
 

Bakmadan Geçme