GİRGİN: 'BOĞALAR –SEKİ BARAJI İÇİN YENİ TARİH 2023'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yazılı olarak sorduğu önergeye 'Seki Barajı ikmal işinin iş bitim tarihi, sözleşmesine göre 2023 olup, süresi içinde tamamlanması planlanmaktadır' şeklinde cevap verildiğini söyledi.

  • 2097
GİRGİN: 'BOĞALAR –SEKİ BARAJI İÇİN YENİ TARİH 2023'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Girgin, “4 Şubat 2019 tarihinde Sayın Pakdemirli’ye “bölgemiz tarımı için çok önemli olan, 6 mahalle ve 15 bin nüfusa hizmet edecek olan ve 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 51,3 milyon TL katkı sağlayacak olan Seki Barajının ne zaman tamamlanacağını” sormuştuk. Aldığımız cevapta heyelanlar gerekçesiyle barajın tamamlanmadığını söylemişlerdi” dedi.
Çiftçinin zor durumda olduğunu, gençlerin göç ettiğini ve ekim alanlarının azaldığını belirten Girgin toprakların suya, gençlerin de işe kavuşması için konuyu yeniden Meclis gündemine getirdiklerini ve 9 Ekim 2020 tarihinde barajın tamamlanma tarihini yeniden Pakdemirli’ye sorduğunu ifade etti.

BARAJ YAPIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ: ÇİFTÇİNİN SABRI TÜKENDİ
Girgin, “2013’de yapımına başlanan ve 2016’da inşaatının bitirileceği söylenen ve 2017’de baraj inşaatının fiziki olarak ancak %41’nin tamamlandığı belirtilen baraj için bu sefer ‘1.870 metre sondaj imalatı devam ettiği ve hazırlanacak jeoteknik etüd raporu doğrultusunda imalatlara devam edileceği ve ikmal işinin iş bitiş sözleşmesine göre 2023 yılında tamamlanması planlanmaktadır’ cevabı verilmiştir” dedi. 
“Aradan 7 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanmamış ve yaşamlarını büyük oranda tarım ve hayvancılıkla kazanan bölge insanımız için hayal kırıklığı olmuştur” diyen Girgin, “bu sefer 2023  yılı için tarih verilmektedir” diyerek barajın adeta yılan hikayesine dönüştüğünü ve olanın çiftçiye olduğunu belirtti.

GİRGİN’DEN ÇAĞRI: YANDAŞLARIN DEĞİL ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜN
Vatandaşın cebinden geçmediği köprü ve otoyollar için şirketlere para aktarıldığını, yine ATV’nin de sahibi olan yandaşa 9,8 milyar bedelli ihale verildikten sonra 9,5 milyarlık da vergi istisnası getirildiğini, böylelikle işin bedavaya getirildiğini söyleyen Girgin iktidara “yandaşların  değil çiftçinin yüzünü güldürün” diye seslendi. 
Perişan haldeki çiftçinin, esnafın borçları çatır çatır tahsil edilirken sıra yandaşa gelince borç silme ve istisnalar getirilmesini eleştiren CHP’li Girgin, Seki Barajının tamamlanması için 2021 yılı ödeneğinin arttırılması ve bir an önce çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.
Girgin, önümüzdeki ay TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde konunun bizzat takipçisi olacağını söyledi. 
 

Yorumlar 1
Sekili 16 Şubat 2021 12:55

Seki Barajı bitmez çünkü mevcut su aşağıdaki gacak barajını doldurmuyor. Bu nedenle aşağıdaki barajın atıl olmaması için seki barajı maalesef tamamlanamayacak.

Bakmadan Geçme