Muğla'da Öğrenci Yurtları Olası Karantina Tedbiri İçin Boşaltılıyor

Yurt dışından gelecek ve 14 gün boyunca gözetim altına alınacak vatandaşlar için ülke genelinde bazı öğrenci yurtları tahsis edilirken, Muğla'da da tedbir amaçlı hazırlıklar başladı.

  • 3769
Muğla'da Öğrenci Yurtları Olası Karantina Tedbiri İçin Boşaltılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt dışından gelecek ve 14 gün boyunca gözetim altına alınacak vatandaşlar için ülke genelinde bazı öğrenci yurtları tahsis edilirken, Muğla'da da tedbir amaçlı hazırlıklar başladı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, "Bakanlıktan havaalanı olan illerin herhangi bir ihtiyaç durumunda hazırlıklı olması konusunda talimat geldi. Biz de gelen talimat doğrultusunda Muğla’da uygun olan öğrenci yurtlarımızı olası bir Korona Virüs karantinası durumunda kullanılmak üzere tedbir amaçlı hazırlıklara başladık" dedi.
İl Müdürü Ömer İlman, "Okulların tatil edilmesi ile birlikte öğrencilerimizin çoğu evine gitti. Bilet bulamayanlar oldu. Süreci her an takip ediyoruz. Yurtlarımızda 6 bin 119 kayıtlı öğrenci olmasına rağmen, şuan itibariyle yurtlarda 567 öğrenci kalıyor. Milli Piyango Erkek Öğrenci Yurdumuzu nöbetçi yurt olarak bıraktık. Şahidi Kız Öğrenci Yurdumuz var. Şahidi'de 70-80 öğrenci kaldı. O öğrencilerimizi Milli Piyango Yurdu'na alacağız. Hem bu şekilde kamu kaynakları da etkin kullanılacak. Yarın itibariyle öğrencilerimiz nöbetçi yurtlara yönlendirilecek. Memleketine gitmek istemeyen her öğrenci yurtlarımızda kalabiliyor. Tüm hizmetlerimizden yararlanabiliyor. Bu süreçte izine giden öğrencilerimiz de yurt ücreti ödemeyecek. Olası bir karantina tedbirinde hangi yurdumuzun karantina olarak kullanılacağı ise henüz belirlenmedi" dedi.
İlman, Spor Bakanlığı'nın aldığı kararlara yönelik açıklama yaparak, "Tüm faaliyetlerimizi durdurduk. Bu süreçte çok hızlı önlem alındı. Tüm yurtlar için 500 adet dezenfektan makinası temin ettik. Her kurumumuza yerleştirdik. Korona'ya karşı 14 kuralı içeren afişler, kitapçık dağıtımı öğrencilerimize yapıldı. Ek temizlik malzeme alımları yapıldı. Alınacak tedbirler konusunda personelimiz eğitime tabi tutuldu. Tüm temizlik personelimize yönelik uyulması gereken kurallar anlatıldı. Umuma açık yerlerde çalıştıkları için benim önce kendi personelimi korumam gerekiyor. Kantin işletmelerinde alınması gereken tedbirlerle ilgili de gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Yurtlarda parmak izi sistemi ile ilgili riske yönelik her yarım saatte bir dezenfekte ediyoruz. Öğrenciler her parmak bastığında el dezenfektasyonu yapması gerekiyor" diye ifade etti.

Bakmadan Geçme