E-Çiftçi Sistemi Devrede

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından geliştirilen ve çiftçilerin destekleme başvurularını kolaylıkla yapmasını sağlayacak e-Çiftçi Portalı uygulamaya girdi.

  • 833

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden  edinilen bilgiye göre; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiler için uygulamaya konulan “e-Çiftçi Portalı” Çiftçilerin tamamen evraksız işlem yapması için gerekli alt yapıyı oluşturacak. Vatandaşların tarımsal faaliyetlerini tek bir çatı altında görmesini sağlayacak olan sistem, e-devlet aracılığı ile e-imza ve mobil imza kullanarak işlem yapmalarını sağlamak amacını taşıyor. 
E-Çiftçi Portalı ile çiftçiler; Süs bitkisi üreticibelgesi, tohum üretici belgesi, tohum yetiştirici belgesi, kimyevi gübre ithalat uygunluk belgesi, bitki sağlık sertifikası, toprak, bitki, sulama suyu ve zemin mekaniği analizlerinin yapılması,  yağlı lifli tıbbi ve aromatik bitki tohumları için tarla kontrol raporu , meteorolojik veriler, zirai don risklerine ulaşabilecek.
Uygulamanın çiftçilere büyük kolaylık sağlayacağını söyleyen yetkililer: 
“e-Çiftçi, tarımsal alanda faaliyet gösteren çiftçilerin işletmeleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı ve bu bilgilere, bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden erişebilmelerine imkan sağlayan bir portaldır. Bu portal üzerinden e-Çiftçi Portalı'na giriş yapan kullanıcı, işletmesinde kayıtlı tarım arazileri, bu parseller üzerinde kayıtlı olan ürün ile sahip oldukları hayvanların ırk, yaş ve cinsiyet bilgilerine ulaşabilecek. Ayrıca kullanıcılar, işletmelerinde kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile ilgili doğum, ölüm, hastalık, satış gibi bildirimlerini uygulama üzerinden yapabilecek ve hayvanlara yönelik tüm veteriner işlemlerini de takip edebilecek."dediler


 

Bakmadan Geçme