Muğla'da ilk böbrek nakli gerçekleşen Şahinkaya'ya ziyaret

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakil Merkezi törenle hizmete açıldı. Protokol üyeleri, ilk böbrek nakil ameliyatı yapılan Mustafa Şahinkaya'yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • 1262
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Muğla'da ilk böbrek nakli gerçekleşen Şahinkaya'ya ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde yer alan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanıp, sertifikası alınan Organ Nakil Merkezi’nin açılışı için tören düzenlendi. Törene AK Parti Milletvekili Yelda Gökcan, Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Hastane Başhakemi Dr. Turhan Togan, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile davetliler katıldı. Protokol üyeleri açılışın ardından, Organ Nakil Merkez Müdürü Prof. Dr. Okay Nazlı, Doç. Dr. Murat Urkan ve ekibi tarafından ilk böbrek nakil ameliyatı yapılan Mustafa Şahinkaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, yaptığı konuşmada, “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmeler sonrasında onaylanarak sertifikasını alan ve Muğla’mızda bir ilk olma özelliğini taşıyan MSKÜ Eğitim-Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezimizin resmi açılışını yaptık. Muğla’mızda ilk defa hizmete giren merkezimizde ilk böbrek nakil ameliyatı yapılan Mustafa Şahinkaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İlk böbrek naklinin 6 Şubat 2021 tarihinde Organ Nakil Merkez Müdürü Prof. Dr. Okay Nazlı, merkez sorumlu hekimi Doç. Dr. Murat Urkan ve ekibi tarafından başarıyla yapıldığını öğrendik. Muğla İlimizde ilk defa kurulan merkezimiz tüm bölgeye hitap edecektir. Muğla ilimizde 1000’in üzerinde böbrek yetmezliği olan hasta organ nakli dışındaki bir tedavi ile hayatlarını sürdürmekte ve bu hastaların 500’den fazlası çok uzun süredir organ nakli sırasındadır. Merkezimiz sayesinde bu hastalarımızın il dışına sevklerinin önüne geçilecektir. Ekip ve ekipman olarak her türlü desteği verdiğimiz pandemi sürecinde fedakarca görev yapan tüm sağlık personeli arkadaşlarımıza, Sağlık Müdürümüz İskender Gencer ve Başhekimimiz Turhan Togan’a başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Muğla’mıza kazandırdıkları yatırımlar için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Sağlık Bakanımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Yatırımlarımız sevgili hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme