Yeme-içme sektörünün gözü kulağı 1 Mart'ta

Muğla Hizmet İşletmeleri Platformu üyeleri, normalleşme üzerine adımların atılacağı 1 Mart öncesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MUSTO) Mustafa Ercan'ı makamında ziyaret etti.

  • 820
Yeme-içme sektörünün gözü kulağı 1 Mart'ta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çin’de 2020 yılının başında başlayan koronavirüs salgını kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Ülkemizde ise ilk vaka 2020’nin Mart ayında ortaya çıktı. İlk vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte pek çok tedbir yürürlüğe konuldu. Vaka sayılarında düşüş başlayınca Haziran ayı gibi normalleşme üzerine adımlar atılmaya başlandı. 2. dalga ile birlikte tedbirler de tekrardan hayatımıza girdi. Geliştirilen aşıların ülkemize gelmesiyle birlikte normalleşmeye dair ilk sinyaller de gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mart itibariyle normalleşme sürecinin başlayacağını açıkladı. 
Menteşe’de yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletme sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu Hizmet İşletmeleri Platformu üyeleri, normalleşme süreci öncesi Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Platform Başkanı Tahir Ünsal, “Menteşe’de üniversite kapalı. İlçe merkezinde nüfus sayısında artış da yok. Vaka sayılarında düşüş var. 1 Mart itibariyle belli kriterlerle açılmak istiyoruz. Biz kendimize güveniyoruz. Ruhsat farklılığından dolayı mağdur olan işletmelerimiz var. Onlarında sesine kulak verilmesi gerekiyor” dedi.  
MUSTO Başkanı Mustafa Ercan ise, “1 yıla yakındır yeme-içme sektörü işletmecileri ayakta durmakta zorluk yaşıyor. Esnafımız için uzun vadeli, düşük faizli kredi ihtiyacının karşılanması için çalışma içerisindeyiz. Üyelerimizin desteğiyle pandemiyi aşağıya çekeceğiz. Hepimiz yoğun bakımdayız. Nefes almak için ne gerekiyorsa yapacağız. 1 Mart’ta yeme-içme sektörümüzün artık çalışmaya başlamalarını istiyorum. Yöneticilerimizden destek istiyoruz” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme