Müftü Oktay, 'Camilerimiz ilim merkezleridir'

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Müftü Oktay, 'Camilerimiz ilim merkezleridir. İlk emri 'Oku' olan bir dinin mensuplarıyız' dedi.

  • 659

Hafta içerisinde yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler aktaran Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “1-7 Ekim tarihleri 2003 yılından bu yana Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Bunun öncesinde 1986 yılında Camiler Haftası olarak kutlanılmaya başladı. Amacı camilerimizin önemini halkımıza daha iyi anlatabilmekti. 2003 yılından bu yana da Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kullanılmaya devam ediyor. 2011 yılında da Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bir ana tema belirlenmektedir. Bu tema üzerinde değişik faaliyetler ve etkinlikler yapılmaya başlandı. Camiler başta bizim için bir ibadethanedir. Bunun yanında insanların toplandığı alanlardır. Bunun yanında ilk doğru Dini bilgileri aldığımız mekanlardır. Camilerimiz ilim merkezleridir. Öte yandan Dini ve Milli günlerde coşkunun Milletçe ve ailece yaşandığı yerlerdir” diye konuştu. 

Açıklamasını sürdüren Müftü Oktay, “Her Müslüman dininin görevlisidir. Dinini en iyi şekilde öğrenmek vazifesidir. Camilerimizde ve Kuran Kurslarında bize rehberlik eden hocalarımız var. Din görevlileri bizim sevinçlerimizi ve acılarımızı paylaşan; pandemi döneminde Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan  Din görevlilerimize saygılar sunuyorum. Türkiye’deki camilerimizin büyük bir bölümünü hayırsever vatandaşlar yaptırıyor. Bazı camiler de vatandaşların desteği ile yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi her yıl bir ana temamız var. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana konusu Cami ve İlim… İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. Bu süre içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından online olarak sempozyumlar düzenlenecek. Tüm halkımızı bu etkinlikleri izlemeye davet ediyorum. Bu hafta kapsamında protokol ziyaretlerimiz olacak. FRT TV’de arkadaşlarımızın mevlit programı yayınlanacak. Cami içi ve dışı etkinliklerle arkadaşlarımız, sosyal mesafeye dikkat ederek vatandaşlarımızla buluşacak. Son dönemlerde dinimizi suiistimal etmek isteyenler var. Dinimizin istismar edilmemesini istiyorsak, Dini bilgiyi doğru kaynaklardan öğrenmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme