MOTOSİKLET SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTTI

Fethiye'de 40 yıldır aralıksız motosiklet sektöründe hizmet veren gönüllü trafik eğitmeni Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, 'Pandemi döneminde motosikletin ne derece önemli bir ulaşım aracı olduğunu anlamış olduk' dedi. Bir önceki yıla göre bu yıl satışların yüzde 30 arttığına dikkat çeken Kıvrak, 'Satışlarımız tavan yaptı. Siparişle motosiklet getiriyoruz. Motosiklet sektörü daha da gelişecek' diye konuştu.

  • 2902
MOTOSİKLET SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllardır Fethiye’de motosiklet sektöründe hizmet veren gönüllü trafik eğitmeni Nuri Kıvrak, pandemi döneminin motosiklete ilgiyi arttırdığını ifade etti. Hemen her yıl çeşitli dallarda Honda Motosiklet Türkiye Satış Birincisi olan Nuri Kıvrak, geçen yıla oranla yüzde 30 daha fazla motosiklet satışları yaptıklarına dikkat çekti. Kıvrak, pandeminin vatandaşı motosiklete yönelttiğini, ayrıca otomobil gibi araçların yıllık vergilerinin yüksek olmasının da Fethiye ve bölgemizde motosiklete talebi arttırdığını vurguladı. 
OTOMOBİLİNİ SATAN MOTOSİKLET ALIYOR
Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak “Motosiklet sektörü ortada kalan bir sektör. Bisikletini satan da motosiklet alıyor, otomobilini satan da motosiklet alıyor. Pandemi döneminde motosiklet kullanımının ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Ekonomiye motosikletin ne kadar katkıda bulunduğu, bütün dünyada farkına varıldı. Şu an biz Kıvrak Motor olarak motosiklet satışlarımızı yüzde 30 arttırdık. Ama Türkiye genelinde motosiklet sektörü yüzde 10 ile büyüttü. Diğer firmalarda ne olduğunu bilmiyorum. Önümüzdeki yıllarda motosiklet sektörü biraz daha gelişecek diye düşünüyoruz. Eskiden kaskınızı takın diyorduk. Lütfen şu anda motosiklet kullansalar dahi insanların maske kullanımına biraz daha dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Talepleri şu an sıraya yazıyoruz. Sıraya yazmamızdaki sebep ekonominin daralması değil aslında. İnsanların nasıl ekonomiyi biraz daha canlandırabiliriz, ekonomiye nasıl katkıda bulunabiliriz, insanlar bunun farkındalığını yaşadı. Şöyle ki bir otomobille ulaşım sağladığımız 100 kilometrede motosikletle 500 kilometre yapıyoruz. Bir otomobilin yıllık 13 bin 500 TL yıllık vergisi, sigortası, kaskosu var. Bu, motosiklette ise sadece 360 TL. Onun için motosiklet kullanımı şu an çok fazla. Söylediğimiz gibi sıra yazmak durumunda kaldık. Ama bu, motosikletin gelmediği anlamına gelmiyor. Motosiklet kullanımının öneminin farkındalığını yaşadığımız için satışlarımız arttı. 1,5 aydan beri sıra beklediğimiz modellerimiz var. Ama bunun da önümüzdeki aylarda çözülecek diye düşünüyoruz. 2021 yılında ise bin 800 tane ek ilave olarak Fethiye için özel sipariş verdik. İki yeni modelimizle önümüzdeki yılda biraz daha Türkiye’de ekonominin ve motosiklet sektörünün gelişeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
MOTOSİKLET KAZASI ORANI 51’DE 1
Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, kask kullanımının artması gerektiğini ifade ederek “Yıllardan beri söylediğimiz gibi kask kullanımının biraz daha artması lazım. Şuradan şuraya gidiyordum, saçım bozulacak, benim kaskım çok pahalı, ben sıcakta bunu kullanamam gibi nedenlerle kask kullanımı olmuyor. Kask kullanımı olmadığı sürece kazalardaki beyin travmasıyla birlikte yaralanmalar biraz fazla oluyor. Ama esas önemli olan şey bunu bilinçli bir şekilde kullanmak. Evdeki bıçak elinizi kestiği zaman buna katil bıçak diyebiliyoruz ama motosiklette maalesef düştüğünüz zaman, kafanızı bir yere vurduğunuz zaman bu da katil motosiklet diye adlandırılıyor. Örneğin yine motosiklet kazası. Oysa motosiklet kazası diğer araçlara oranla 51’de 1 oranda olmasına rağmen motosiklette hep böyle tehlikeli gördüğümüz şeyler var. Bu algının önüne geçmek için de motosiklet kullanıcılarının trafikte biraz daha saygılı olması, otomobil kullanıcılarının da motosiklet kullananlara karşı biraz daha saygılı olması gerekiyor. Kask kullanımını, elbise kullanımını biz yerinde kullandığımız zaman motosiklet kullanımı, hem ülkemize hem içinde bulunduğumuz pandemi dönemindeki yaşadığımız ekonomiye o kadar katkısı olacak ki rakamlarla versem tahmin edemezsiniz” şeklinde konuştu.
 

MOTOSİKLET SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTTI
MOTOSİKLET SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTTI
MOTOSİKLET SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTTI
MOTOSİKLET SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTTI

Bakmadan Geçme