FETHİYE'YE TALEP ARTTI

Faizlerin düşürülmesi, konut kredilerinde düşük faiz oranları tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'deki konut ve emlak piyasasında da hareketliliğe neden oldu. Pandemi döneminde Fethiye ve çevresine yoğun talep olunca konut stokları eridi. Emlakçılar imar revizyonları yapılarak bölgede yeni inşaat alanlarının açılmasını bekliyor. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz ' Pandemi döneminde Fethiye'ye talepler artınca mevcut stoklar tükendi' dedi.

  • 935
FETHİYE'YE TALEP ARTTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Faizlerin düşürülmesi, konut kredilerinde düşük faiz oranları tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’deki konut ve emlak piyasasında da hareketliliğe neden oldu. Pandemi döneminde Fethiye ve çevresine yoğun talep olunca konut stokları eridi. Fethiye’de yeni inşaat alanları için imar planlarında revizyon yapılmasını isteyen inşaat sektörü ilgilileri, Fethiye ve bölgeye talebin olduğunu doğanın ve çevre değerlerinin bozulmadan yeni konut alanları açılmasını bekliyorlar. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz “Pandemi döneminde Fethiye’ye talepler artınca mevcut stoklar tükendi” ifadelerini kullandı.
“Geçtiğimiz iki ay süresince Türkiye genelinde ciddi bir konut satışı gözlemledik” diyen Oğuz, “Bu zaten beklediğimiz bir durumdu. Faizlerin düşmesi de bu satışları destekledi. Dolayısıyla emlakçılar ve inşaatçılar olarak iyi bir sezon geçirdik. Geçtiğimiz haftalarda faizlerin tekrar yükseldiğini görmekteyiz. Bu biraz satışları yavaşlatacak bir durum. Ancak bölgemizde emlak, daire, inşaat anlamında çok fazla da bir stok olmadığı için mevcut stoklar satıldı. Bu kış yeni inşaatların, yeni ruhsatların alındığını hep birlikte göreceğiz. Dolayısıyla talebin biraz düşmesine karşı bölgeye olan talep hala devam etmekte. Emlak yatırımı uzun dönemli bir yatırımdır. Emlak yatırımı uzun vadede kazandırır diyoruz. Yatırım yapmak isteyenler hala yatırım yapabilirler” dedi.
YERLİ TALEP ARTTI
“Fethiye bölgesine yurt dışından talep daha önce fazlaydı. Pandemiyle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden talep iyice arttı” diyen Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz “Bölgeye olan talep daha önce de vardı. Pandemi sürecinde bu talep arttı. Fethiye’nin köylerinden, çevresindeki yerlerden, merkezinden talep geçtiğimiz yıllara göre daha fazlaydı. Talebin daire mi, dükkan mı, müstakil villa mı olduğu bütçeye dayalı. Bu yıl yurt dışından talebin az olmasına karşılık yurt içindeki büyük şehirlerden yerli talep devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda şehirlerarası giriş çıkışların serbest olduğu dönemden bu yana geçen seneye göre daha fazla satış olduğunu gözlemledik. Ama bugünlerden sonra biraz yavaşlamanın olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü önümüzdeki günlerde faizlerle birlikte beklentilerin gerçekleşmesiyle alıcı ve satıcılar tekrar bir değerlendirme yapacaktır. Önümüzü görmemiz lazım” diye konuştu.
ENFLASYON BEKLENTİSİ TALEBİ ARTTIRDI
Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Sadece Türkiye’ye mahsus değil, dünyanın bütün ülkelerinde böyle bir enflasyon beklentisi vardı. Faizlerin düşük tutulması, emisyon hacminde artış, zaten beklenen bir durumdu. Tabi emisyon hacmindeki artışın oranına göre enflasyon durumu, önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Bir kısım enflasyon beklentisi zaten vardı ülkemizde. Dolayısıyla enflasyon beklentisi de emlak yatırımına olan talebi arttıran bir etkendi. Enflasyon olacağını bekleyen vatandaşlar, parasını bir şekilde emlağa yatırmayı tercih ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Bu miktarlar değişebilir. Bunu belirleyen de genelde faizlerin oranı oluyor” şeklinde konuştu.
 

FETHİYE'YE TALEP ARTTI

Bakmadan Geçme