Milletvekili Özcan Fethiye'de

Chp Muğla Milletvekili Suat Özcan, virüs sürecini gözlemlemek ve alınan tedbirleri yerinde incelemek amacıyla Fethiye'ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Özcan, Fethiye'ye gelir gelmez ayağının tozuyla SED Medya'yı da ziyaret ederek bu zor süreçte canla başla çalışan basın mensuplarına teşekkür edip başarılar diledi. SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ise Chp Muğla Milletvekili Suat Özcan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • 1101
Milletvekili Özcan Fethiye'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ile gündemle ilgili bir süre sohbet eden Milletvekili Özcan, sorularımızı da yanıtlayarak hem pandemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu hem de seçim ihtimaline ilişkin düşüncelerini açıkladı.

GEVŞEMEDEN ALINAN TEDBİRLERE UYACAĞIZ

Fethiye’de Koronavirüse karşı alınan tedbirler ve uygulamalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Özcan “Buraya geliş amacım virüs sürecini gözlemlemek. Bu sürecin hasarlarını, zararlarını öğrenebilmek ve alınan tedbirleri gözlemleyebilmek. Sonrasında da neler olabileceğiyle ilgili karşılıklı değerlendirme yapabilmek amacıyla geldim. İlk gözlemim neticesinde şunu söyleyebilirim, evlere izole olma anlamında uyumlu bir süreç yaşandı. Fakat bunu banka gibi çoklu ödeme yapılan yerlerde göremedim. Bu konuda biraz eksiğimiz var. Sosyal mesafeyi biraz koruyamıyoruz gibi geliyor. Buna uyduğumuzda eminim daha iyi olacak. Gittiğimiz yerlerde vaka sayısı olarak çok bizi rahatsız eden bir durum söz konusu değil. İki gün iyimser bir hava oldu, baktık ki vaka sayısında artış oluyor. Gevşemeden alınan tedbirlere uyacağız” şeklinde konuştu.

TAKVİM KOYMAMIZ ZOR

Ayrıca seçim ihtimaline yönelik soruyu da yanıtlayan Chp Muğla Milletvekili Suat Özcan “Şu anda Türkiye, seçimi kaldırabilecek bir siyasi, sosyal ve ekonomik yapıda görünmüyor. Ama Türkiye’nin de yönetilemediği ortada. Takvim veremeyiz elbette ama bu yönetilememe devam ettiği sürece biz Chp olarak iktidara talibiz. Biz şu anda yönetilemeyen Türkiye’nin eksiklerini tamamlayabilecek, atılan yanlış adımları düzeltebilecek bir yapıya, anlayışa, kadroya sahibiz. Bu süreçte de yanlışları söylüyoruz. Maske konusunda bile kaç defa karar değişti, en son 1 TL ye maske satımına kadar geldi. Elbette halkımız istedikten sonra seçim olur. Ama 3-5 ay sonrası için seçim biraz zor gibi görünüyor. Fakat daha sonraki süreçte olabilir. Onun için bir takvim koymamız zor” diye konuştu.

NEREYE ZARAR VERMEYECEKSE ORAYA YAPALIM

Fethiye-Kayaköy ve Ölüdeniz’de yapılması planlanan ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olumsuz yönde görüş bildirdiği jeotermal kaynak arama çalışmalarına ilişkin soruları da yanıtlayan Chp Muğla Milletvekili Suat Özcan “Ülkemizde bu konuda belirli örnekler var. Dünyada da var. Burada jeotermal kaynaklardan yararlanılır elbette ama yaşadığımız çevre olaylarına baktığımızda çevreye zarar veren, yeşile, ormana, ağaca, insana, böceğe, oksijene zarar verecek şekilde hatta tarıma ve turizme zarar verecek şekilde bir yapıya, tesise karşı durmamız lazım. Ama bütün bu koşullara uyup bir tesis kurulduğunda neden olmasın? Aydın’da bir sürü jeotermal tesis var. Ama ne yapıyorlar? Yerin 2 km dibinden getirdiklerini yüzeye bırakıyorlar. Bu da yüzeye zarar veriyor. Yani doğaya, yaşadığımız alana zarar veriyor. Bizim istediğimiz de doğaya, insana, suya, tarım ve turizme zarar vermeden yapılırsa mümkündür. Yoksa hepimizin karşı çıkması lazım. Dünyadaki ve ülkemizdeki örneklerine bakalım, nereye zarar vermeyecekse, o tesisi oraya yapalım” dedi.

GÖNÜL İŞİ, EMEK İŞİ

Ziyaretinde, SED Medya ile ilgili görüşlerini de belirten Chp Muğla Milletvekili Suat Özcan “Son yıllardaki yayıncılıkla ilgili gelişmelerin karşısında mutluyuz. Bir artış var. Her geçen gün de bu işi yapanlar biraz daha profesyonelleşiyor. Biraz da yetişmiş eleman da artıyor. Dolayısıyla izleyiciye ulaşıyor. Bu her iki tarafta da bir memnuniyet oluşturacaktır. Bizden açısından da bir kolaylık, çünkü teknoloji öyle gelişti ki illa ki Milas’a gitmenize gerek yok, illa ki Ankara’ya gitmenize gerek yok. Bulunduğunuz yerden de izleyiciyi bir araya getirebiliyor teknoloji ve sizler. O nedenle bu güç koşullarda bu işi yapan başta siz Sed Medya ailesine hem teşekkür ediyorum hem kutluyorum. Zor bir iş ve çok kar getiren bir iş de değil. Dolayısıyla gönül işi, emek işi” ifadelerini kullandı.

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ise “Chp Muğla Milletvekili Suat Özcan’a bu zor zamanlarda sokağın nabzını tuttuğu için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Eksiklikleri, yapılanları bizzat kendisi dolaşarak gözlemlediği için de ayrıca teşekkür ediyor, kendisine başarılar diliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Milletvekili Özcan Fethiye'de
Milletvekili Özcan Fethiye'de
Milletvekili Özcan Fethiye'de
Milletvekili Özcan Fethiye'de
Milletvekili Özcan Fethiye'de
Milletvekili Özcan Fethiye'de
Milletvekili Özcan Fethiye'de

Bakmadan Geçme