Milletvekili Gökcan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi nedeniyle bir mesaj yayımladı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan: 'Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934'te Seçme ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi. Böylece Türk kadını çok sayıda Avrupa ülkesinden daha önce bu demokratik hakkına kavuştu. Bu vesileyle Gazi Meclisimizin bir kadın milletvekili olarak Gazi Mustafa Atatürk'ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.' dedi.

  • 659
Milletvekili Gökcan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi nedeniyle bir mesaj yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Gökcan, mesajında “Kadın en eski Türk tarihinden itibaren baş tacı edilmiş, yönetici konumunda olmuştur. Yüce dinimiz de kadına ayrı bir kutsiyet ve önem yüklemiştir. AK PARTİ olarak biz de aileye ve kadınlarımıza hak ettiği değeri veriyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren aileye ve kadınlarımıza yönelik çok sayıda yapısal reform yaptık, yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında kadınlarımız için her türlü pozitif katkıyı verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Kadınlarımızın siyasal temsilinde, bürokrasi, akademik,  ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son on sekiz yıldır ciddi mesafeler kaydettik. Hükûmetimizde 2 kadın bakanımız görev yapmaktadır. 2002 yılında kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı 4,4 iken şimdi kadın milletvekili oranı yüzde 17,3'e yükselmiştir. Bugün 54'ü partimizden olmak üzere 101 kadın milletvekili vardır. Yerel yönetimlerden üniversitelere, mülki idarelerden dışişleri misyonumuza kadar her alanda kadın yönetici kendisine yer bulmaktadır. 
Kadınların tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de geçmişten gelen dezavantajlı konumlarını avantaja çeviren birçok düzenlemeyi ilk kez Hükûmetlerimiz döneminde gerçekleştirdik. Anayasa'da kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik. Aile mahkemelerini kurduk. Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı Kanun'u çıkardık. Töre cinayetleri faillerinin en yüksek cezayla cezalandırılmasını sağladık. Kadına karşı şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesini gözettik. Başörtüsü yasağını kaldırdık. Türkiye'nin 2015 yılında G20 dönem başkanlığı sırasında Kadın 20 Platformu ile İslam İşbirliği Teşkilatında Kadın Dayanışma Konseyinin kurulmasına öncülük ettik. Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi sözleşmesini çekincesiz imzalayan ilk ülke olduk. Nüfusu 100 bini geçen belediyelere kadın konukevi açma zorunluluğu getirdik. 
Bütün annelerimize doğum yardımı yapılması programını hayata geçirdik. Kadın istihdamı alanında izlediğimiz politikalar ve yürüttüğümüz projeler sayesinde kadınlarımızın iş gücüne katılımını büyük oranda artırdık. Kadınlarımız için esnek çalışma saatleri uygulamasını başlattık. 
AK Partı olarak çok sayıda düzenleme ve iyileştirmeye imza attık. Kadınlarımız için çalışmaya devam ediyoruz. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini daha da artıracağız. Kadınlarda okuryazarlık oranını yüzde 100 seviyesine yükselteceğiz. Kadınların ekonomik hayattaki rollerinin geliştirilmesine yönelik yeni destek mekanizmaları geliştireceğiz. Yeni hükûmet sistemiyle, vizyonunu daha da güçlendirerek iş kadınlarımızın küresel ölçekte söz sahibi olduğu bir ülkeye dönüştüreceğiz. 
Bizim AK Parti ve ülke olarak gideceğimiz yer bellidir, hedefimiz nettir. Bu hedef de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isabetle belirttiği muasır medeniyetler seviyesi ve hatta üstüdür. Bu hedefe ulaşmak ve ülkemizin aydın geleceği için kadınlarımız büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede kadınlarımız için yaptığımız düzenlemeleri ve projeleri daha ileriye taşımakta kararlıyız. 
Seçme ve seçilme hakkının verilmesi günü vesilesi ile başta Muğlalı kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızdan her alanda daha fazla görünür olmalarını ve seçilme hakkını kullanmada daha aktif olmalarını bekliyoruz.
 

Bakmadan Geçme