Milletvekili Gökcan'dan, Lütfü Türkkan'a Tepki

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine küfür etmesinin utanç verici bir durum olduğunu ifade ederek, 'Şehit ve ailelerine saygısızlığı ne şahsım olarak ne AK Parti olarak asla kabul etmemiz mümkün değil' dedi.

  • 891
Milletvekili Gökcan'dan, Lütfü Türkkan'a Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında, şehit yakını olduğunu söyleyen bir vatandaş; İYİ Parti ve HDP'nin ilişkisi olduğunu iddia ederek tepki göstermişti. Bu sırada vatandaşın yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "boynuna sarılarak" bir süre dinlediği bu kişiye hakaret etmişti. Türkkan, ilk açıklamasında hakaret etmediğini savunmuştu. Türkkan bu savunmasının ardından gece saatlerinde bir video yayımlayarak "Milletimizden özür dilerim" dedi.
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan konuşmasında, “Son günlerde üzücü olaylar oldu. Şehit yakınlarımızı derinden üzen bir hadise yaşandı. İyi Parti Milletvekilinin bir şehit yakını ile arasındaki diyalog ve bir milletvekiline yakışmayan bir üslup ve küfür olayı yaşandı. Bu durumun yaşanması bizleri derinden üzdü. Fethiye’de vatanını, milletini, bayrağını seven milliyetçi bir ilçedir. Her zamanda o milliyetçiliğini ve duyarlılığını gösterdi. Şehitlerimizle ilgili bir siyaset olamaz. Şehit ve ailelerine saygısızlığı ne şahsım olarak ne AK Parti olarak asla kabul etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme