Milletvekili Girgin, 'Esnaflara kim sahip çıkacak?'

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, korona virüsü salgınından dolayı dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafların faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşündüğünü söyledi. Girgin, 'Esnaflar nasıl faturalarını ödeyeceklerini düşünüyorlar. Hükümet acilen bu insanlar için çözüm üretmelidir' dedi. 

  • 1307
Milletvekili Girgin, 'Esnaflara kim sahip çıkacak?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, korona virüsü salgınından dolayı dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafların faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşündüğünü söyledi. Girgin, “Esnaflar nasıl faturalarını ödeyeceklerini düşünüyorlar. Hükümet acilen bu insanlar için çözüm üretmelidir” dedi. 

Türkiye genelinde 145 bin işletmenin kapandığını hatırlatan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, buralarda çalışan yaklaşık 800 bin kişinin evlerinde oturduğunu ifade etti. Bu vatandaşların faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşündüğünü aktaran Girgin, hükümetin bu insanlar için bir çözüm bulmasını istedi. 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yaptığı açıklamada, “Salgınla mücadele ve sosyal mesafeyi korumak için berberinden kahvehanesine, kuaföründen düğün salonlarına varıncaya kadar bugün 145 bin işletme kapısına kilit vurdu. Bu iş yerlerinde çalışan yaklaşık 800 bin kişi şu anda evinde oturuyor ve kara kara nasıl faturalarını ödeyeceklerini düşünüyorlar. Bu insanlar nasıl evine ekmek götürecek? Bunlara kim sahip çıkacak? Dünyanın en fakir ülkesi Kongo’da bile 2 aylık su ve elektrik faturaları devlet tarafından ödenirken; bu işyerlerine ve evlerine faturalar gelmeye devam ediyor. Sosyal devlet bugünler için var. Hükümet acilen bu insanlar için çözüm üretmelidir” dedi. 


 

Bakmadan Geçme