Milletvekili Girgin, 'Çiftçi bittim diye feryat ediyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Seydikemer'de şiddetli fırtınada seraları zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Korona virüsünden etkilenen çiftçilerin seralarının fırtınada zarar görmesi ile daha da zor durumda kaldığını kaydeden Girgin, çiftçilerin elinden tutulmasını istedi. 

  • 1939
Milletvekili Girgin, 'Çiftçi bittim diye feryat ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Seydikemer’de şiddetli fırtınada seraları zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Korona virüsünden etkilenen çiftçilerin seralarının fırtınada zarar görmesi ile daha da zor durumda kaldığını kaydeden Girgin, çiftçilerin elinden tutulmasını istedi. 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; Karaköy, Kumluova, Karadere, Eşen, Çukurincir ve Demirler mahallelerinde şiddetli fırtına nedeniyle 300 dekarlık sera alanının zarar gördüğünü belirtti. Girgin, “Çiftçimiz kötü tarım politikaları yüzünden zaten zor durumdaydı. Korona virüsü salgını bunun bedelini daha da artırdı. Bunun üzerine bir de fırtına eklenince Fethiye ve Seydikemer’deki çiftçi bittim diye feryat ediyor. Seydikemer’e bağlı Karaköy, Kumluova, Karadere, Eşen, Çukurincir ve Demirler mahallelerimizde yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle bölgede 300 dekarlık sera zarar görmüş durumda” dedi.

Açıklamasını sürdüren Milletvekili Girgin, “Domatesinden muzuna, biberinden patlıcanına kadar seralar zarar görmüş vaziyette. 1 ay önce de yine bu şekilde bir fırtına yaşanmıştı. 
Zaten maliyetlerini bile karşılayamayan çiftçilerimizin elinden tutulmayı bekliyor. Bu bölgeler afet bölgesi ilan edilerek çiftçinin mağduriyeti önlenmelidir. Çiftçilerimize geçmiş olsun. Çiftçimizin yaş ortalaması yüksek. Salgın nedeniyle doğru dürüst tarlaya gidemiyor. 
İhracat azaldı. Çiftçi ürününü zararına topluyor. Ekim zamanı da geldi. Ekmesi var, fidesi var, ilaçlaması var, gübresi var, işçisi var… Kimi yerde hasat zamanı, kimi yerde hasat ortası, kimi yerde yeni ekim yapılacak. Bugün çiftçi ekemezse hepimiz aç kalırız. Bir tarafta kötü tarım politikaları, bir tarafta salgın bir tarafta fırtınadan dolayı zarar gören seralar. Salgın nedeniyle paket açıklandı. Çiftçiye ne verildi? Hangi önlem alındı? Çiftçiye hakkı olan destek bile verilmedi. 2007 yılından beri yasa gereği çiftçiye hakkı olan destek bile verilmedi. Çiftçinin borçları faizsiz 1 yıl ertelensin ve yeni kredi kolaylığı getirilsin. İnsanların kullanmadığı yol ve köprüler için hazinenin kasasından geçiş garantili ihaleler için şirketlere 19 milyar lira para ödeyeceğinize bu ödemeleri erteleyin ve alım ve fiyat garantili olarak çiftçiye ödeyin, ödeyin ki şirketlerin değil çiftçinin yüzü gülsün. Çiftçinin yüzü gülerse hepimizin yüzü güler” ifadelerini kullandı. 


 

Yorumlar 2
mehmet serin 10 Nisan 2020 21:43

ÇİFTÇİLER BİR YAKINI İLE BİRLİKTE KÖYÜNE GİDEBİLMELİ

mehmet serin 10 Nisan 2020 21:42

çift çilerin bir şekilde köye gidip ürünlerini takip etmesi gerekiyor. bu ciddi bir sorun. yoksa kıtlık kopacak. yaşlılar oğlu veye bir yakını sayesinde birlikte gidebilmeli. çözüm üretilmeli. hasta olmayan gidebilmeli.

Bakmadan Geçme