Fırtınanın ardından hasar tespiti yapıldı 

Geçtiğimiz cumartesi gece saatlerinden itibaren etkili olan fırtına sonucunda Seydikemer'de 196 çiftçiye ait 824 dekar alanın zarar gördüğü bildirildi. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan hasar tespit çalışması esnasında bazı çiftçilerin korona virüsü salgınından dolayı ülkenin zor şartlar altında olduğunu belirterek, hasar tespiti yaptırmadıkları ifade edildi. 

  • 1298

Geçtiğimiz cumartesi gece saatlerinden itibaren etkili olan fırtına sonucunda Seydikemer’de 196 çiftçiye ait 824 dekar alanın zarar gördüğü bildirildi. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan hasar tespit çalışması esnasında bazı çiftçilerin korona virüsü salgınından dolayı ülkenin zor şartlar altında olduğunu belirterek, hasar tespiti yaptırmadıkları ifade edildi. 

Fırtınanın ardından Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, geniş çaplı bir hasar tespit çalışması yapıldığını kaydetti. Kumluova, Karadere, Çaykenarı, Karaköy, Çukurincir, Kadıköy, Korubükü, Döğer, Bağlıağaç, Kayabaşı, Seki, Bekçiler, Çaltılar ve Yaka mahallelerinde yapılan inceleme sonucunda 196 üreticiye ait 824 dekar alan üzerinde bulunan sera ve tarlaların zarar gördüğü öğrenildi.  

Hasar tespit çalışması esnasında bazı üreticiler, “Korona virüsü salgınından dolayı ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu yüzden biz devletimize yük olmak istemiyoruz. Üretim alanımızda hasar tespiti yapılmasına gerek görmüyoruz. Bizim bir beklentimiz yok. Yırtılan naylonları kendi imkanlarımız ile onarıp, üretimimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar. Öte yandan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İl Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mesut Durmuş ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı çiftçileri ziyaret ettiler ve geçmiş olsun dileklerinde bulundular. 

Bakmadan Geçme