Milletvekili Ergun, gözlükçüler ve optisyenler de aşıda öncelikli gruba dahil edilmeli

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, virüs kapma riski yüksek olmasına rağmen aşılama kampanyasında henüz öncelikli kategoriye dahil edilmeyen gözlükçülerin ve optisyenlerin de öncelikli gruba dahil edilip edilmeyeceği hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplandırması istemiyle TBMM'ne soru önergesi sundu.

  • 1222
Milletvekili Ergun, gözlükçüler ve optisyenler de aşıda öncelikli gruba dahil edilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun’un Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesi şu şekilde;
“Bakanlığınız tarafından, Koronavirüs Pandemisi ile mücadele kapsamında sürdürülen aşı kampanyasında virüse karşı risk altında bulunan sağlık çalışanları ve eczacılar gibi birçok meslek grubuna ve sektöre aşı önceliği tanındığı bilinmektedir. 
Sağlık sisteminin tamamlayıcı bir parçası olan, yaptıkları iş itibariyle insanlarla yakın ilişki içerisinde bulanan ve virüs taşıyıcılara temas ihtimali yüksek olan gözlükçü esnafı ise aşı önceliği tanınan meslekler arasına alınmamıştır. Mesleklerinin doğası gereği virüs kapma riski yüksek olan optisyen ve gözlükçü esnafına da aşı önceliği tanınması ve bu esnaflarımızın da aşılanması gerekmektedir.
Bu çerçevede;

1.    Bakanlığınızın, ülkemizde sayıları yaklaşık 8 bini bulan ve çalıştırdıkları personel itibariyle de 20-25 bin kişilik bir nüfus dilimini oluşturan optisyen ve gözlükçü esnafına da personelleriyle birlikte aşı kampanyasında öncelik tanınması gibi bir çalışması var mıdır?

2.    Eğer böyle bir çalışma varsa, bu esnaflarımızın aşılanması ne zaman başlayacaktır? “

Bakmadan Geçme