Milletvekili Alban, 'Göcek Tüneline yine zam geliyor'

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Göcek Tüneli'ne yeni yıldan itibaren zam geleceğini söyledi. Milletvekili Alban, tünelin 'ücretsiz' sözünü hatırlatarak tepki gösterdi.

  • 1779
Milletvekili Alban, 'Göcek Tüneline yine zam geliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Dalaman ve Fethiye ilçelerini birbirine bağlayan ve yap-işlet-devret yöntemi ile 2006 yılında açılan Göcek Tüneli’ne yine zam geldiğini CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban duyurdu.
Tünelin ücretsiz olması gerektiğini söyleyen Milletvekili Alban yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Her gelen bakan burası kamulaştırılacak, ücretsiz olacak dedi. Fakat hâlâ vatandaştan ücret alınıyor. Göcek Tüneli ibretliktir. Vatandaşın nasıl soyulduğunun en somut örneğidir. Başta turizm olmak üzere bütçeye önemli katkı yapan, vergisini düzenli ödeyen Muğla halkı, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tünelden geçerken para ödüyor. Devlet özel sektöre tünel açtırıp, bu tüneli işlettirecekse neden vergi topluyor? Yurttaşın cebindeki para, tünel karanlığında çekiliyor. Göcek Tüneli acilen kamulaştırılmalı ve ücretsiz olmalı” dedi.
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban açıklamasının devamında; “Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri gibi geçiş garantili yollar hep gündemimizde oldu. Çünkü bunlar rant çetelerine ve yandaş işadamlarına sağlanan gelir kapıları. Fakat fazla bilinmeyen bir garabet daha var. O da Göcek Tüneli. Burada geçiş için ücret alınıyor. Şu anda bu tünelden geçen otomobilden 9 TL, minibüsten 15 TL, otobüs ve kamyondan 20 TL, TIR’lardan ise 30 TL ücret alınıyor. Önümüzdeki yılla birlikte bu ücretler otomatik olarak zamlanacak. Yeni geçiş ücretlerinin otomobiller için 12 TL, minibüsler için 20 TL, kamyon ve otobüsler için 25 TL, TIR’lar için 38 TL olacağını tahmin ediyoruz. Bu tünel açılırken ‘Ücretsiz olacak’ denilerek açıldı ancak hâlâ bu tünelden geçen herkes para ödüyor. Bu tünelin adı ‘Deli Dumrul Tüneli’dir. Eskiden hırsızlar tünel kazıp banka soyardı. Şimdi tünel yapıp vatandaş soyuluyor.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme