MİLAS BELEDİYESİ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

Milas Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı. 16 asıl 7 ek gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclis'inde önemli kararlar alındı. Meclis, Plan ve Bütçe Komisyon Raporları'nı görüşmek için 21 Ekim'de tekrar toplanacak.

  • 1451
MİLAS BELEDİYESİ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milas Belediyesi Toplantı ve Nikah Salonu’nda  başlayan Meclis Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, geçtiğimiz ay göreve başlayan Başkan Yardımcıları Gülşen Gökçe ve Cüneyt İlter’in 1’er yıl görev yapmak üzere atandıkları konusunda meclisi bilgilendirdi. Başkan Tokat ayrıca Ermenistan’ın Azerbaycan’a sürdürdüğü saldırısını kınadığını belirterek şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Başkan Tokat’ın ardından söz alan MHP Grup Sözcüsü Mevlüt Kiriş, Ermenistan’ı kınayan bir metin okuyarak tüm meclis grup başkanlarına ve Başkan Tokat’a Azerbaycan ve Türk Bayrağı takdim etti. Konuşmaların ardından meclis gündeminde bulunan konuların görüşülmesine geçildi. 
Meclis 21 Ekim’de Tekrar Toplanacak
Meclisin 2., 3., 4. maddelerinde yer alan 2021 Mali Yılı Bütçe Taslağı ve izleyen 2 yılın Gelir-Gider Bütçe Taslağı ve ücret tarifelerinin görüşülmesi, 2021 Mali Yılı Performans Programı’nın görüşülmesi, Milas Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Evsel Katı Atık Ücret Tarifeleri’nin belirlenmesi talebinin görüşülmesi konuları oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi için 21 Ekim’de tekrar toplanacak. 
“Fahiş Fiyata Su Satan Bayilerin Sözleşmeleri İptal Edilecek”
Gündemin 5. Maddesinde yer alan Labranda Su Şişeleme Fabrikası’na yeni kurulan Combimatik Pet Su Makinesi ile   0.5 L ve 1.5 L haricinde 0.33 L ve 1 L pet suyu üretimine geçildiğinden pet su  fiyatlarının belirlenmesi talebinin görüşülmesi sonucu; 0.33 Litre Pet Su (koli 24 lü : 6.00 TL+KDV , 0.50 Litre Pet Su (koli 12 li): 4.30 TL+KDV, 1 Litre Pet Su (koli 6 lı): 4.50 TL+KDV, 1.50 Litre Pet Su (koli 6’lı): 5.00 TL+KDV olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi. Oylama sonrası açıklama yapan Başkan Tokat, “Geçmiş dönemde üretimimizin az olması nedeniyle bayilerimiz başka marka su satmasına göz yumuyorduk. Fabrikamız yenilendi ve kapasitemiz arttı. Artık buna müsaade etmeyeceğiz. Bir diğer konu ise özellikle sahil beldelerinde fahiş fiyata su satıldığı bilgisi almaktayız. Bayilerimizle bir toplantı yapacağız ve kendilerini uyaracağız. Yine fahiş fiyatlara su satıldığını tespit edersek o bayilerimizin sözleşmeleri iptal edilecek.” dedi.
Meclisin diğer gündem maddelerini oluşturan vatandaşların talepleri ile ilgili konular ve komisyon raporları görüşülerek karar bağlandı. Meclis gündemindeki diğer maddede ise bir süre önce CHP Meclis Üyeliği’ne geçen 30.09.2020 tarihinde yeniden İYİ Parti Meclis Üyeliği’ne geri gelen Gürsel İnce’den boşalan İçkili Yerler Belirleme, İmar ve  Kırsal Nitelikli Yerleşim Alanı Tespit Komisyonları’na  yine aynı partiden yeni bir üyenin seçilmesi konusuydu. Yapılan oylamada Gürsel İnce İYİ Parti’den yeniden aynı komisyonlara seçildi. 
Meclis görüşme taleplerin dinlenmesinin ardından 21 Ekim’de tekrar toplanmak üzere sona erdi.
 

Bakmadan Geçme