MEZUNİYET TÖRENİ COŞKUYLA KUTLANDI

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

  • 2229
MEZUNİYET TÖRENİ COŞKUYLA KUTLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 12’nci sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.Okul Bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Okul Müdürü Baki Burucu, Müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Mezuniyet töreninde açılış konuşmasını yapanFethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Baki Burucu, ''Sevgili gençler, insan hayatının zor anları vardır.  Ayrılık gibi. Hele çok sevdiğiniz insanlardan ayrılıyorsanız kalp ağrıtır. Bedeniniz gitse bile yüreğiniz oralarda kalır. Ancak güzel başlangıçlar getiriyorsa bu ayrılıklara katlanılabilir. Sizler de yepyeni başlangıçlara adım atmak için okulumuzdan ayrılıyorsunuz. 4 yıllık bir sayfayı kapatırken hayatınızda beklenti ve umutlarla dolu yeni bir sayfa açıyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyor; 'Bütün ümidimiz gençliktedir. Türkiye'nin genç evlatları. Yorulsanız dahi, beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla yorulmazlar'. Sevgili gençler, Gitmek, gidebilmek, sevmek, sevilmek, gerektiğinde ağlamak insani duygulardır. Sizleri iyi yetiştirmeye çalıştık. Bazen kızdık, bazen gönlünüzü aldık ama hiç olumsuz şeyler düşünmedik. Sizler için eğitmek, öğretmek adına ne gerekiyorsa yaptık. Şimdi sizler ayrılırken, bu yuvadan gönül gözyaşlarınız süzülecek. Bu yolculukta elinizden tutan bizler, bütün öğretmenleriniz sizleri güzel duygularla uğurlarken hepinizin gözlerinden öpüyor, başarılı dolu, mutlu bir hayat diliyoruz. Güle güle 2019 mezunları... Yolunuz açık ve aydınlık olsun'' ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Baki Burucu’nun konuşması öğrenciler ve öğretmen arasında duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Okulda dereceye giren öğrenciler Bayrak ve flama devir-teslim törenini gerçekleştirdiler. Mezuniyet töreninde mezun durumda olan ve dereceye giren öğrenciler birer konuşma yaptılar. Daha sonra mezun olan öğrenciler diplomalarını okul Müdürü Baki Burucu, müdür yardımcıları ve öğretmenlerinden teslim aldılar.

Öğrenciler mezuniyet sevincini aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte doyasıya yaşadılar. Öğrencilerin mezuniyet diplomasını almaları ve keplerini havaya fırlatmalarıyla ile tören sona erdi.

Bakmadan Geçme