IŞIKLAR ÜLKESİNDEN FETHİYE'YE GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye'de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun 'Işıklar Ülkesinden Fethiye'ye' temalı yılsonu sergisi açıldı.

  • 785
IŞIKLAR ÜLKESİNDEN FETHİYE'YE GÖZ KAMAŞTIRDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce 2018-2019 eğitim-öğretim yılında açılan El Sanatları kurslarının yılsonu sergisinin açılışı gerçekleşti. “Işıklar Ülkesinden Fethiye’ye” temalı serginin açılışına; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ender Suat Tok, Fethiye SHM Müdürü İsa Eseoğlu, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan serginin açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ender Suat Tok yaptı.

Tok, Fethiye’de okuryazarlık seferberliği kapsamında Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde 18 merkezde 124 kurs açıldığını ve 467 kişiye okuma yazma kursu verildiğini aktardı. 

“Işıklar Ülkesinden Fethiye’ye” temalı yılsonu sergisinde ilk defa yeni bir koleksiyon çalışması yapıldığını ve bu çalışmada Fethiye Müzesi ve Kerimoğlu İsmail Yörük Köy müzesinde bulunan eserlerin motiflerinden yararlandıklarını anlatan Tok şöyle konuştu: “Kurumumuz tarafında 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde Genel, Okuma yazma, sınavlara hazırlık, Mesleki ve Teknik alanlarından 613 kurs açılmış bu kurslardan 24 bin 985 kişi faydalanmıştı. Bu kurslarda 20 kadrolu, 3 kadrolu usta öğretici, 41 geçici usta öğretici, 147 diğer kadrolu öğretmenlerden oluşan toplam 208 kişi görev almıştır.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi olarak Göcek, Çamköy, Karaçulha, Kargı, Üzümlü, İnlice, Çalıca mahallelerimizde farklı alanlarda kurslar düzenlenmiştir. Amacımız tüm mahallelerde ‘kişiselgelişim, sosyal kültürel, mesleki ve teknik, sanatsal ve sportif alanlarda kurslar açarak Hayat Boyu Eğitimin devamını sağlamaktır.”

“Adı Sizden Eğitimi Bizden”  projesi kapsamında Türk Yayı yapımı kurs programı hazırlanarak Hayat Boyu Öğrenme genel müdürlüğüne sunulduğunu ifade eden Tok, yapılan incelemeler sonucunda program kabul edilerek Modüler kurs programı içerisinde yerini aldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılı Unutulmaya yüz tutan 50 meslek kategorisine alındığını kaydetti.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “2018-2019 yılı eğitim öğretim yılının sona erdiği bir dönemdeyiz. Fethiye’de açılan kurslar, ilçemizde eğitim gören 4 bin 200 üniversite öğrencilerinin de mezuniyet törenleri var. 14 Haziran’da 29 bin öğrencimize karne vereceğiz. 160 bin nüfuslu Fethiye’mizde 25 bin Halk Eğitim Müdürlüğümüzün kanalıyla ulaştık. Bugünlere ciddi bir gayretin sonucunda geldik. 2018-2019 eğitim öğretim yılında acı verici bir olay yaşamadık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergi açılışı Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.  Açılışa renk katan Halk Oyunları Ekibinin gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Daha sonra ‘Okuryazarlık Seferberliği’ kapsamında açılan okuma yazma kursuna katılan ve başarı sağlayan kursiyerlere de sertifikaları Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından takdim edildi.  

Halk oyunlarıgösterisinin ve belge takdim töreninin ardından;  örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Kaymakam Muzaffer Şahiner, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ender Suat Tok, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve diğer davetliler kesti.

El Sanatları kurslarının yılsonu sergisini gezen Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ender Suat Tok bilgilendirdi. Tek tek kursiyerlerin masasını gezerek bilgi alan Kaymakam Şahiner, kadınların üretmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakmadan Geçme