MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI İDRAK EDİLİYOR

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum gecesi olarak bilinen Mevlid Kandili için geri sayım başladı. Mevlid-i Nebi Haftası, Peygamber Hazreti Muhammed'in kutlu doğum gününü de içinde barındıran bir haftadır. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, 'Çarşamba gününü Perşembe'ye bağlayan gece Mevlid-i Nebi yani Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğum yıldönümü idrak edilecek. 2020 yılının teması Peygamberimiz ve Çocuk' ifadelerini kullandı.

  • 542
MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI İDRAK EDİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında cami etkinliklerinin yanında radyo ve televizyon programlarının olacağını kaydeden Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, 2020 yılının temasının Peygamberimiz ve Çocuk olduğunu ifade etti. Müftü Oktay, Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gecenin günahsız peygamberin, günahsız yavrular ve korunmuş Kuran-ı Kerim ile buluşması olarak tanımladı. 

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, “Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece Mevlid-i Nebi yani Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in doğum yıldönümü idrak edilecek. Cami etkinliklerimizin yanı sıra televizyon ve radyo programlarımız da olacak. Her yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nın belli bir konusu oluyor. 2020 yılının teması Peygamberimiz ve Çocuk… Peygamberlerin sıfatları vardır ve günahsızdır. Kuran-ı Kerim de korunmuştur. Dolayısıyla bu geceyi günahsız peygamberin, günahsız yavrular ve korunmuş Kuran-ı Kerim ile buluşması olarak tanımlayabiliriz. Peygamberimiz yaklaşık bin 450 yıl önce dünyaya teşrif ettiler. O gün insanlığın nasıl ihtiyacı varsa, bugün de Peygamberimize ihtiyacı var. Çocuk, Allah’ın bizlere bir emaneti; tertemiz bir sayfadır. Çocuklar, bizler için Cennet’ten bir meyvedir. Çocuklarınızın nasıl bir insan olmasını istiyorsanız, sizler de o şekilde davranmalısınız. Dolayısıyla çocuklar sözleri takip etmez, ebeveynlerin davranışlarına riayet ederler” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Müftü Oktay, “Zaman zaman çocuk ve rızık korkusu tartışması oluyor. Çocuk rızkı azaltan değil tam tersine rızkıyla birlikte gelen ve eve bereket katan bir hediyedir. Anadolu’da bir tabir vardır, ‘Ağılda oğlak doğsa, merada çayır yetişir’ şeklinde… Aileler olarak çocuklarımız konusunda bizlere düşen görev doğduğunda güzel bir isim vermektir. Bu adlar milli ve manevi değerleri taşımalıdır. Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunması da Allah’ın nasıl bir hayat istediğini örneklemiş oluyor. Burada Allah’ın büyüklüğünü ve Peygamberimizi anlatıyoruz. Bunun yanında kurtuluşun namazda ve ibadet de olduğunu ifade ediyoruz” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme