'Menteşe'nin Su Krizinin Müsebbibi Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ'dir'

Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, Covid 19 salgını nedeni ile internet üzerinden online olarak bir basın açıklaması düzenledi. Çiçek 'Menteşemizin karşı karşıya kaldığı bu krizin müsebbibi 'Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ'dir' dedi.

  • 1033
'Menteşe'nin Su Krizinin Müsebbibi Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ'dir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, İlçe Başkanlığı’nda dijital ortamda düzenlenen basın toplantısında gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Menteşe ilçesinde yaşanan su sıkıntısına yönelik açıklama yapan Çiçek, “Etkin bir su yönetim planına ihtiyacımız vardır. Maalesef Menteşemiz daha şimdiden su krizinin etkilerini hissetmeye başlamıştır ve Menteşemizin karşı karşıya kaldığı bu krizin müsebbibi "Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’dir.” İfadelerine yer verdi.
AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, açıklamasının devamında şunları kaydetti;
"Tüm dünyayı etkisi altına alan ve güzel Menteşemizin de şimdiden etkilerini şiddetli bir şekilde hissetmeye başladığı su krizine ilişkin birkaç hususa değinmek istiyorum. Küresel iklim krizi, aşırı nüfus artışı ve kaynakların yanlış kullanımı nedenleriyle tüm dünyada bir su kıtlığı problemi yaşanmaktadır. Ve çok daha radikal bir şey söylemek istiyorum. Su krizi eğer önlem alınmazsa covid-19 küresel salgınından çok büyük bir problem olarak karşımızda durmaktadır. Kaldı ki covid-19 bir anda kendini göstermekle birlikte su krizi yavaş yavaş artarak kendini göstermektedir. Etkin bir su yönetim planına ihtiyacımız vardır. Maalesef Menteşemiz daha şimdiden su krizinin etkilerini hissetmeye başlamıştır. Ve Menteşemizin karşı karşıya kaldığı bu krizin müsebbibi "Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ" dir. 2011 yılında 41 ülke su sıkıntısı yaşamıştır; bunların 10'unda yenilenebilir temiz su kaynakları tükenmek üzeredir ve artık alternatif kaynakları kullanmak zorundadırlar. Artan kuraklık ve çölleşme nedeniyle bu trendler daha da kötüye gitmektedir. 2050 yılına kadar, her dört insandan en az birinin, sık sık yaşanan su sıkıntısından etkileneceği tahmin edilmektedir. 2030 yılına kadar herkesin güvenli ve erişilebilir içme suyuna kavuşmasını sağlamak için, altyapıya yatırım yapmak, sıhhi tesisleri inşa etmek ve her düzeyde hijyeni teşvik etmek zorundayız. Maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ tüm dünyayı bekleyen su krizine karşı herhangi bir önlem alamadığı gibi herhangi bir proje de geliştirmemiştir. AK Parti olarak tüm dünyayı bekleyen su krizinin bilicinde olup daha önceden projelendirdiğimiz Menteşemizin içme suyu problemini çözerek 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak "Muğla Sandras İçme Suyu Projesi" ihale edilmesi ile ilgili destekleri Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'den aldık. İnşallah proje Ocak ayında ihale edilecektir.  İnşallah 2023 yılına kadar bu projenin sonuçlandırılması konusunda Ankara'daki gelişmeleri hassasiyetle takip ediyor olacağız"
 

Bakmadan Geçme