Lider Fethiye, evinde 21 puan topladı

3. Lig 2 Grup'ta liderlik koltuğunda oturan Fethiyespor'da, Halide Edip Adıvarspor karşısında alınan farklı galibiyetin sevinci yaşanıyor. İstanbul temsilcisini Ali Han, Yakup (2) ve Anıl Arıcıoğlu'nun golleri ile farklı mağlup eden lacivert beyazlılar, sahasında oynadığı maçlardan kayıp vermeden hep 3 puanla ayrıldı. Fethiyespor evinde 7 maçta 21 puan toplarken, deplasmandaki 6 maçta ise 5 puan toplayıp, 26 puanla liderlik koltuğuna kuruldu.

  • 723
Lider Fethiye, evinde 21 puan topladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3. Lig 2. Grupta mücadele eden Fethiyespor, 26 puanla liderliğini devam ettirdi. Evinde, Halide Edip Adıvarspor’u 4-0 yenerek ligde 8 galibiyet, 3 yenilgi ve 2 beraberlik alan Fethiyespor, kendi evindeki 7 karşılaşmayı da kazandı. Rakip filelere 26 gol atan ve kalesinde 9 gol gören Fethiyespor’da hedef; ilk yarıyı lider kapatıp, sezon sonunda şampiyon olmak. 
TAKIMIMIZ İYİ MÜCADELE ETTİ
Fethiyespor Teknik Direktör Mesut Toros, “Biz yine bir seri yakalamak istiyorduk. 10 günlük arada hatalarımızı düşündük ve bunlardan dersler çıkardık. Bu maç için 9-10 günlük uzun bir süre vardı. İyi çalıştık, iç sahadaki performansımız çok iyi. Hücumsal anlamda çok fazla reaksiyon gösteriyoruz, kaliteli ayaklarımız var, golleri de çabuk buluyoruz. Bugün gerçekten oyuncularımız takım halinde sahada kazanmayı çok istediler ve iyi mücadele ettiler, bunun karşılığında da oyun disiplininden kopmadan 4-0’lık net bir skorla kazandık. Galip geldiğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.
KOLEJ TAKIM HAVASINDAYIZ
Toros, “Hafta içindeki üzüntümüz çok büyüktü. Ethem antrenmanda sakatlanmıştı, büyük ihtimal çapraz bağlarında yırtık veya kopma var, ameliyat olacak gibi görünüyor. Bu durum hem bizi hem de oyuncularımızı çok üzdü. Maçtan önceki akşam, toplantıda oyuncularımıza söylemiştim; ‘Moralimiz bozuk, Ethem için bu galibiyeti istiyorum’ diye. Gollerden sonra oyuncularımız Ethem’in formasına gitti. Bu bizim takımımızın içerisindeki birlikteliği, kolej takım havasının olduğunu gösteriyor. Bizler çok inanıyoruz, inşallah tekrar bir seri yakalayıp ilk yarıyı bitirmek istiyoruz. Bülent’in bir sakatlığı vardı ama biz Sacit’i daha önce kazanmıştık. Fethiyespor’un altyapısında yetişen ve gerçekten yetenekli bir oyuncu. Böyle devam ettiği sürece, Türk futboluna iyi bir oyuncu kazandıracağımızı düşünüyoruz. Takımdaki abileri de ona çok destek oluyor, moral veriyor ve tecrübelerini paylaşıyorlar. Şampiyonluk yarışında elimizden geldiğince genç oyuncularımızı da oynatarak, tecrübe kazanmalarını amaçlıyoruz. Çünkü takımımızın onlardan faydalanacağını düşünüyorum. Temeli ne kadar kuvvetli, sağlam olursa o kadar başarılı ve güçlü olursun. Bundan sonra Tokat maçına hazırlanacağız, inşallah orada da üç puan alıp, seriyi devam ettirmiş olacağız” diye konuştu.

GEREKSİZ GOLLER YEDİK
Halide Edip Adıvarspor Teknik Direktörü Adnan Toros ise karşılaşmayı değerlendirmesinde, “Güzel bir maç oldu. Hatalarımızdan dolayı gereksiz goller yedik, tabi bu yüzden performansımız düştü. Gol bulmak için çaba sarf ettik ama beceri gösteremediğimizden dolayı oyunun gidişatı bu hale geldi. Son haftalarda puan kaybetmiyorduk, buraya da puan kaybetmek için gelmedik ama talihsiz yenilen goller, futbolun adaleti böyle bir şey. Talihsiz gol yersen düşüşe geçersin. Bu maç bitti, inşallah toparlayacağız, önümüze bakacağız. Fethiyespor’u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Lig öyle bir lig ki, herkes birbirini yenebilecek güçte. Fethiye de geçen hafta Kütahya’ya mağlup olmuştu. Biz, Kütahya’yı kendi sahamızda yenmiştik. Zirvenin kimde kalacağını söylemek şu anda çok erken olur. İkinci yarı bu maçlar böyle geçmez… Her takım kendine bir çekidüzen verecek. Bu ligdeki bizim grubumuz biraz daha çekişmeli ve bu yüzden çok çekişmeli maçlara tanık olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
 

Bakmadan Geçme