Marmaris lağım kokuyor!

Dünyanın ve Türkiye'nin önemli tatil merkezlerinden olan Marmaris'te, dereler pislik içinde. Lağım kokusundan dolayı derelerin yanından bile geçemeyen vatandaşlar ve turistler, bu duruma isyan ediyor.

  • 1150
Marmaris lağım kokuyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatil cenneti olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan dereler rezalet içinde. Dereden yayılan pis koku nedeniyle ilçede yaşayan vatandaşların ve dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin rahatsız olmasına neden oluyor. 
Ancak Marmaris Belediyesi heykellerle süslediği ama lağım kokan dereleri temizlemiyor. 
GELEN BAŞKAN GİDEN BAŞKANI ARATMIYOR
Dönemin CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar zamanında, 2012 yılında Marmaris’in tam ortasından geçen Karadere adlı derenin, ilçeye bağlı Tepe Mahallesi, 48. Sokak’tan geçtiği noktaya “sokak çalgıcıları” isimli heykel monte edildi. Heykel yapımını yıllardır ustalıkta yapan Marmaris Belediyesi’nin yine CHP’li olan bugünkü Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise, heykellerin altından geçen derenin pisliğine ve kokusuna aldırmıyor. 
2012’DE SANAT, 2021’DE PİSLİK SOKAĞA TAŞTI
2012 yılında CHP’li Marmaris Belediye Başkanı olan Ali Acar döneminde “sanat sokağa taştı” adıyla Karadere’nin üstüne “sokak çalgıcıları” isimli heykel monte edildi. Aradan geçen 9 yılın ardından Karadere’nin hali içler acısıyken, 2019’da Marmaris Belediye Başkanlığı görevine gelen CHP’li Mehmet Oktay ise ilçeye adeta bir çivi bile çakmadı. Oktay’ın, kendinden önceki CHP’li Başkan tarafından heykellerle süslenen derenin içindeki çöpleri gözleri görmüyor, etrafa yayılan pis kokuyu burnu koklamıyor.2012 yılında heykellerle sözde sanatın taştığı sokağa, 2021 yılında pislik taşıyor.
DEREDEKİ ÇÖPLER YAĞMURLA DENİZE KARIŞACAK
Marmaris’te, belediye tarafından yapılan gelişigüzel uygulamalar, uzun süreden beri çözülemeyen çevre sorunu olmaya devam ediyor. İlçenin içinden geçen dere içerisinde biriken çöplerin akıbeti ise tam bir doğa faciası. Sonbahar ayının gelmesiyle ilçede yağışlarda artıyor. Ancak Karadere’nin içindeki çöpler yağmurlarla birlikte denize dökülecek. CHP’li Marmaris Belediyesi’nin aldırış etmeği bu sorunla birlikte binlerce turistin ve vatandaşın girdiği denize çöp ve pislik akacak.
“DERE LAĞIM KOKUYOR AMA OLSUN HEYKELİMİZ VAR”
Deredeki pis kokunun çevreye yayıldığı alanda vatandaşlar ve turistlerde sıkıntı çekiyor. Bu duruma tepki gösteren çevre sakinleri, kokudan rahatsız olduklarını belirterek, Marmaris Belediyesi’nin bu soruna önlem alınmasını istedi. Derenin halini sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaşlar, “Marmaris’in derelerinin birçok noktası böyle çöplük olmuş durumda. Yağmurların yağmasıyla denize kavuşması bekleniyor. Yetkililerin kimi sorumluluğun ilçe belediyesinde olduğunu, kimi büyük şehir belediyesinde diyor. Biz nerenin kimin sorumluluğunda olduğunu biliyoruz. Sizin anlayacağınız memleketi sahiplenen yok. Önceki belediye yönetimi, kara yolları kenarını gökçeye kadar, dereleri ve rögarları rutin olarak temizlettiği için bu görüntülere alışamadık. Bu durumda ihale yine Hakkâri Belediyesi’ne kalacak.”, “Marmaris merkez dere lağım kokuyor ama olsun heykelimiz var.” diyerek tepki gösterdiler.
 

Marmaris lağım kokuyor!
Marmaris lağım kokuyor!
Marmaris lağım kokuyor!
Marmaris lağım kokuyor!

Bakmadan Geçme