LH FETHİYE BELEDİYESPOR'UN RAKİBİ ANADOLU EFES

ING Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında kendi evinde Beşiktaş'ı ağırlayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor karşılaşmadan 87-83'lük skorla galip ayrıldı. Bu galibiyetle Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Galatasaray'dan sonra bir başka önemli takımı daha dize getirmiş oldu.

  • 858
LH FETHİYE BELEDİYESPOR'UN RAKİBİ ANADOLU EFES
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan ve Mehmet Keseratar, Özlem Yalman, Duhan Köyiçi hakem üçlüsünün yönettiği maçta 117 yıllık tarihinde Fethiye’ye ilk defa gelen Beşiktaş’ı konuk eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, güçlü rakibine karşı üstün bir mücadele ortaya koydu. Karşılaşmayı Kaymakam Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ve kısıtlı sayıda seyirci izledi.

ING Basketbol Süper Ligi'ne bu yıl son anda Federasyon kararıyla yükselen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ı yenmesi tüm basketbol otoriteleri tarafından “önemli bir başarı” olarak nitelendirildi.

SIRADAKİ RAKİP ANADOLU EFES  
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Süper Lig’in 7. haftasında kendi evinde lig lideri Anadolu Efes’i konuk edecek. Anadolu Efes Süper Lig’de şu ana kadar oynadığı 6 maçta 6 galibiyet aldı. Fethiye temsilcisi ise 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile lig tablosunda 14. sırada yer alıyor. 16 takımın bulunduğu Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde tam 6 takım 2 galibiyet ve 4 mağlubiyetle art arda sıralanıyorlar.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile Anadolu Efes arasındaki maç 7 Kasım Cumartesi günü, saat: 15.15’te Beşkaza Spor Salonu’nda oynanacak. Başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes Fethiye’ye gelmeden önce 5 Kasım Perşembe günü Euroleague mücadelesinde İstanbul’da İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’i ağırlayacak. 

24 MİLYON EURO’LUK TAKIM EFES 
Anadolu Efes’te sezon başından beri kadroda yer almayan Shane Larkin’in Fethiye’de de forma giymesi beklenmiyor. Geçen sezon oynanırken T.C. vatandaşlığına geçen Shane Larkin, Türkiye Basketbol Federasyonu ile görüşmeleri sırasında ekstra ücret talep etmişti. TBF'nin bütçesi buna elvermezken, devreye Anadolu Efes girmiş ve lacivert beyazlılar, önceki sezon 2.5 milyon Dolar’a oynayan Larkin'e Türk milli takımı formasını giyecek olmasını da göz önünde bulundurarak 750 bin $ zam yapmışlardı. Shane Larkin bu sezon öncesinde Anadolu Efes ile yıllık 3 milyon 250 bin $'dan 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.
Anadolu Efes’in 2019-20 sezonundaki bütçesi ise 24 milyon Euro civarında idi.


 

Bakmadan Geçme