LH Fethiye Belediyespor evinde de kayıp 60-90

ING Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, sahasında Empera Halı Gaziantep Basketbol ile karşılaştı. Konuk takım baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 90-60 kazanmayı başardı. Gaziantep ekibinde Travis Simpson 25 sayı ile maçın en skoreri oldu.

  • 707
LH Fethiye Belediyespor evinde de kayıp 60-90
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşkaza Spor Salonu’nd oynanan karşılaşmayı Başhakem Zafer Yılmaz yönetirken, yardımcılıklarını Özlem Yalman ve Ali Köseoğlu yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor sahaya Robert Johnson, Erdem İlter, Malik Abu, Elgin Cook ve Dairon Atkins ilk beşi ile çıktı. Gaziantep Basketbol ise Rashard Kelly, Orhan Hacıyeva, Mohammodu Jaiteh, Trevis Simpson ve Uğur Öğüt ilk beşi ile parkedeki yerini aldı. 

Mücadelenin ilk dakikaları karşılıklı basketlere sahne oldu. Konuk takım Orhan Hacıyeva ve Simpson ile dış atışlarlar bulurken; LH Fethiye Belediyespor ise Atkins, Abu ve Cook ile cevap verdi. Bitime 2 dakika 38 saniye kala Gaziantep temsilcisi skoru 17-9’a getirdi. Mola dönüşü Simpson’ın basketleri ve Cook’un pota altı basketi ile skor 22-11 oldu. Periyodun son anlarında Caner Ercan ve Atkins ilesayılan bulan Fethiye temsilcisi, çeyreği 24-16 geride kapattı. Konuk takımda Travis Simpson ilk periyotta 11 sayı attı. 

İkinci periyot Simpson’ın faul atışlarından bulduğu sayılar ve Elgin Cook’un basketleri ile başladı. İlk priyottaki verimliliğini sürdüren Simpson’ın üçlüğü ile misafir takım 29-18 öne geçti. İlk maçına çıkan Ricky Ledo’nun üçlüğü ile LH Fethiye Belediyespor farkı 6 sayıya indirdi. (23-29) Bu üçlüğe Orhan Hacıyeva ile cevap veren Gaziantep, Doğan Şenli’nin pota altı basketi ile skoru 34-23’e taşıdı. Bitime 1 dakika kala önce Orhan Hacıyeva ve ardından Uğur Öğüt’ün üçlükleri 44-27’ye getirdi. Gaziantep Basketbol soyunma odasına 45-27 önde gitti. 

Üçüncü çeyrek Malik Abu ve Uğur Öğüt’ün karşılıklı üçlükleri başladı. Ardından 4 dakikalık süreçte takımlar sayı üretemedi. Hücumda biraz etkisini arttıran Gaziantep Basketbol, bitime 4 dakika 17 saniye kala 55-30 öne geçti. Savunmada ve hücumda etkisini arttıran konuk takım bitime 2 dakika 6 saniye kala 62-32 üstünlüğünü sürdürdü. Üçüncü periyodu da Gaziantep Basketbol 62-34 önde geçti. 

Dördüncü periyot da karşılıklı basketlerle geçildi. Bitime 7 dakika kala skor 73-40’a geldi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor bu süreçte pota altından ürettiği sayılarla oyunda kalmaya çalıştı. Bitime 5 dakika kala skor 78-48 oldu. Bençten gelen genç oyuncuların da skora katkısı ile Gaziantep farkı açtı ve skoru 86-48’e taşıdı. 

Empera Halı Gaziantep Basketbol takımında Trevis Simpson 25, Orhan Hacıyeva 12, Uğur Öğüt, Rashard Kelly ve Alp Karahan 10 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da ise Elgin Cook 23, Dairon Atkins 15 sayı kaydetti.   
 

Bakmadan Geçme