LH Fethiye Belediyespor cephesi şaşkın

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 24 Mart 2020 günkü toplantısında, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un Merkezefendi Belediyespor hakkındaki iddialarını ele alarak, karara bağladı.

  • 1027
LH Fethiye Belediyespor cephesi şaşkın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 24 Mart 2020 günkü toplantısında, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un Merkezefendi Belediyespor hakkındaki iddialarını ele alarak, karara bağladı.

Disiplin kurulu geçen hafta yaptığı toplantıda, Beşkaza Spor Salonu’nda iki takım arasında oynanan ve rakip takım yöneticileri ile protokol tribünündeki bazı izleyiciler arasında yaşanan tartışmaları ele almış ve Merkezefendi Belediyespor yönetiminden ek savunma istemişti.
Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun son toplantısında, kulübümüze yapılan anons nedeniyle 5 bin TL, müsabakanın olağan seyrinin etkilenmesinden dolayı da bin 250 TL olmak üzere toplam 6 bin 250 TL para cezası kesildi. Merkezefendi Belediyespor sadece 5.000.- TL para cezasına çarptırılırken, Denizli ekibinin oyuncusu Altan Erol’a ve olayların asıl kaynağı olduğu iddia edilen rakip kulüp başkanına herhangi bir ceza verilmedi. 

Federasyon Disiplin Kurulu’nun resmi açıklamasında “Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü basketbolcusu Altan Erol her ne kadar sportmenliğe aykırı hareket şüphesiyle Kurulumuza sevk edilmişse de, anılan hakkında mevcut raporlara dayanarak karar verilemeyeceği anlaşıldığından basketbolcu hakkında ceza verilmesine yer olmadığına” ifadeleri kullanıldı.

BASKETBOL SALONLARINDA TRİBÜNDE TEKME SAVURMAK SERBEST (Mİ?)
Beşkaza Spor Salonu’nda 17 Mart 2020 akşamı oynanan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor – Denizli Merkezefendi Belediyespor maçı öncesinde rakip takımın Başkanı Protokol tribünündeki bazı izleyiciler ile sözlü tartışmaya girerek çirkin ifadeler kullanmış ve hatta bir ara tribündeki sehpanın üzerine çıkarak etrafa tekmeler savurmuştu.
Anılan şahıs, devre arasında da salon dışına çıkarak takımımızı desteklemek için bekleyen Fethiyeli taraftarlar ile tartışmıştı.

SEYİRCİLER İLE TARTIŞAN SPORCULARA DA CEZA YOK
Ayrıca, maçın ikinci çeyreğinde yaşanan bir pozisyon sonrasında konuk ekipten Altan Erol, ABD’li Thomas Gipson ve Başantrenör Şahin Ateşdağlı protokol tribünü önüne kadar gelerek seyircilerle diyaloğa girmişlerdi. 

NE OLMUŞTU?
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile Denizli Merkezefendi Belediyespor arasında Beşkaza Spor Salonu’nda 17 Mart 2020 akşamı oynanan maçtan önce rakip takımın Başkanı Protokol tribünündeki bazı izleyiciler ile sözlü tartışmaya girerek çirkin ifadeler kullanmış ve hatta bir ara tribündeki sehpanın üzerine çıkarak etrafa tekmeler savurmuştu. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ve Merkezefendi Belediyespor’un diğer yöneticilerinin tüm ortamı yatıştırma gayretlerine rağmen, konuk Kulübün başkanı tartışmalara ısrarla devam etmişti. İki Kulübün yöneticileri arasında ise hiçbir olay yaşanmamış, hatta Kulübümüzün bir yöneticisi ilk periyodu konuk yöneticilerle beraber izlemişti.
Maçın başında tribünlerde yükselen tansiyon konuk takıma da yansımış ve ikinci periyot oynanırken, skorun 44 – 50 olduğu esnada yaşanan bir pozisyon sonrasında konuk ekipten Altan Erol, ABD’li Gipson ve Başantrenör Şahin Ateşdağlı Protokol Tribünü önüne kadar gelerek, aralarında Fethiye protokolünün önemli isimlerinin yer aldığı bölgeye yönelik hal ve hareketlerde bulunmuşlardı.

LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR KARARA İTİRAZ EDECEK 
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü’nden alınan bilgilere göre, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yakın bir gelecekte sporun geleceğinin ne olacağının tartışıldığı bugünlerde Kulüp yönetiminin Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun aldığı kararlara Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu nezdinde itiraz etmeyi planladığı öğrenildi.


 

Bakmadan Geçme