Kuruluş kongresi yapıldı

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği kuruluş kongresi tek liste ile yapıldı. FETAV Etkinlik Merkezi'nde yapılan genel kurulda Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter tekrar başkanlığa seçildi.

  • 3104
Kuruluş kongresi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 Aralık 2019 yılında kurulan Fethiye Yerel Tohumlar Derneği kongresinde ilk olarak yoklama yapıldı. Yeterli çoğunluğa ulaşılması nedeniyle genel kurul gerçekleştirildi. İlk olarak divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Orhan Özkan, üyeliklere ise Derya Saraç ve Gönül Yurtmalı getirildi.Ünlü gazeteci Banu Avar’da eşi ile birlikte Fethiye Yerel Tohumlar Derneğine üye oldu. 

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter yaptığı açıklamada, “Yerel tohumu yaşatma adına projeler yaptık. Kooperatifimizi kurduk ve faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra yerel tohumda hem eğitim seviyesinde hem de sahadaki çalışmaların devam etmesi gerekiyordu. Yolumuz uzun ve zorlu fakat imkansız değil. En büyük hedefimiz Fethiye’de zehirsiz tarım okulunun açılmasını sağlamak. Yeni üreticilerimizi kooperatifimiz çatısı altında destek vereceğiz ve oraya yönlendireceğiz. Doğal tarımın yapılması adına dernek olarak üreticilerimize destek vereceğiz. Okullarımızda eğitim çalışmalarına başladık” dedi. 

Dernek Üyesi Gazeteci-Yazar Banu Avar, “Bu derneğin bütün Türkiye’yi kapsayacağını düşünüyorum. Buğday tohumu konusunda ülkemiz dünyanın gözbebeği… 600’ye yakın buğday çeşidi olduğu ifade edildi. Bu kadar buğday çeşitliliği olan başka memleket yok. 2006’da tohum satışı yasaklandı ve hibrit tohumların önü açıldı. Biz bununla savaşılması gerektiğini düşünenlerdeniz. Elimizden geldiğince bunu insanlara anlatma çabasındayız” diye konuştu. 

Ebru Oğuzhan Yeter başkanlığındaki Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Ayşegül Durmuş, Sevim Döker, Aynur Sina Öztürk, N. Sema Acar. Yönetim Kurulu YedekÜyeleri Derya Saraç, Aylin Çatalçam, Serpil Kuşkonmaz, Elmas Narin, Tuncay Döker. Denetim Kurulu Asil Üyeleri Orhan Özkan, Ozan Köse, Cihangir Urgunlu. Denetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Nurcan İnce, Güzin Çetkin Neşeli ve Nebahat Mert. 


 

Kuruluş kongresi yapıldı
Kuruluş kongresi yapıldı
Kuruluş kongresi yapıldı
Kuruluş kongresi yapıldı
Kuruluş kongresi yapıldı
Kuruluş kongresi yapıldı

Bakmadan Geçme