Kuruldan 2 Yeni Tedbir Kararı Daha

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün talimatlarıyla Muğla İli Hıfzıssıhha Meclis Kurulu'ndan iki yeni tedbir daha çıktı. Buna göre Yenidoğan bebekler, taburcu olmadan önce tüm testleri hastanede yapılacak. Vatandaşlar evden çıktığı andan itibaren mutlaka maske takacak.

  • 3417
Kuruldan 2 Yeni Tedbir Kararı Daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınmaya ve uygulanmaya devam ediliyor.
 Alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; Muğla Valiliği tarafından Hıfzıssıhha Meclis Kurulu iki yeni tedbir kararı daha aldı. 
İLK TESTLER TABURCU OLMADAN ÖNCE
Bu tedbirlerden ilki yenidoğan bebekleri kapsıyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün talimatları gereği; Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında, yenidoğan her bebeğin ilk testinin hastaneden taburcu olmadan önce mutlaka yapılmasına, işitme taramasından kalan bebeklerin tekrar testleri için 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına randevu verilmesine, ayrıca Muğla’da referans merkezi olmaması nedeniyle işitme tarama sevkli bebeklerin İl dışına gitme durumlarının 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına ertelenmesine karar verildi.
MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU BAŞLADI
           Diğer bir tedbir ise 15 Mayıs Cuma günü uygulamaya konulan tüm vatandaşların maske takma zorunluluğu. Muğla’da bulunan tüm vatandaşların; başta pazaryerleri, marketler, toplu olarak çalışılan işyerleri, toplu taşıma araçlarında (satıcı, müşteri, çalışan herkes) maske kullanımının zorunlu olmasının yanında, vatandaşların her türlü alanlarda (cadde, sokak, parklar, alışveriş merkezleri gibi vb. açık ve kapalı tüm alanlar) ve araçlarında, konutlarından çıktıkları andan itibaren maske kullanması zorunludur.

Bakmadan Geçme