Korona Virüsüne Karşı Balık Satışları Arttı

Tüm Dünyayı etkisi altına alan korono virüsüne karşı uzmanlar vücut direncinin sağlam olması için beslenmenin önemine dikkat çekerken özellikle hafta da 2 gün balık tüketilmesini öneriyor. Son günlerde pek çok üründe fiyatlar artarken balık fiyatları ise 2 ay önceki fiyatla aynı oranda seyrediyor. Balık satıcıları halkın bu virüse karşı hafta da en az 2 kez balık tüketmeleri için 'sağlık için' balık tüketilmesi önerisinde bulunuyor. Fethiye Hal ve Balık Pazarında balık satan esnaflar tezgahtaki balıklara deniz suyu püskürterek canlı kalmalarını da sağlıyorlar.

  • 5141
Korona Virüsüne Karşı Balık Satışları Arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzmanların Dünyayı saran korono virüsüne karşı beslenmeye ve hafta da 2 gün balık tüketilmesi önerileri üzerine Fethiye Hal ve Balık Pazarında günlük taze balıklara talebin arttığı öğrenildi. Korono virüsüne karşı haftada 2 gün balık tüketilmesinin vücut direncini güçlü tutacağı belirtilirken balık satıcıları balık fiyatlarının 2 ay önceki fiyatla aynı olduğunu, başka ürünlerde olduğu gibi herhangi bir fırsatçılık yaratmadıklarını söylediler. Yağız Balıkçılık sahibi Mahir Kahya; “Dünyada şu anda bir korono virüsü vakası var. Tüm dünya en güvenli ülke Türkiye diye söyleseler de biz önlemlerimizi almamız lazım. 15 Nisana kadar balık avcılığı devam ediyor. Yani şu anda balığın bol olduğu zamandır.Şu anda bazı deniz balıklarında fiyatlar 20-40 TL arasıdır. Balıklarda omega, fosfor oranı çok yüksek. Bu da insan direncini inanılmaz arttırıyor. Balığın herhangi bir virüsü engellediği de bilimsel olarak biliniyor. Burada bizde Fethiye’den veya başka yerlerden gelen vatandaşlar için en iyisini en güzeli sunmak için Fethiye Balık Pazarı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Güzel memleketimizde bu virüs sorununu da inşallah güzel bir şekilde atlatacağız. Bu virüsün neden ortaya çıktığını herkes biliyor. İnşallah herkes bundan bir ders alır. Balıkların daha diri, sağlıklı ve hijyen açısından üzerlerine deniz suyu sıkıyoruz. Belediyemizde sağ olsun sabahtan ilaçlamalarını yaptı. Bizde elimizden geldiğince vatandaşlarımıza daha temiz hizmet sunmak için çalışıyoruz. Bizim fiyatlarımız aynı. 2 ay önce ne gördüyseniz şu anda aynı. Sadece şu anda az çıkan balık çeşitleri var. Mesela kereviz ilk defa geldi. Normal de Temmuz ayında olan bir balık. Bunun kilosu ise 120 TL biraz yüksek. Ama bir karides de 120 TL şuanda. Levrek boyuna göre 40 TL ile 80 TL arasındadır. Hamsi, sardalya, lopa 20 TL. Uskumru da aynı şekilde boyuna göre 20-30 TL.” ifadelerini kullandı. 
Ege Reis Balıkçılık sahibi Muammer Pehlivan ise “Balık fiyatları şu an iyi gidiyor. Çok pahalı değil. Kış sezonunun sonuna geliyoruz artık. Yaz sezonu geliyor. Korono virüsüne çözüm olarak taze balık öneriliyor. Denizden gelen bu balıklarımızla herhangi bir hormon yok. Katkısı yok. Profesörler şu anda balık tavsiye ediliyor. İstavritler 25-30 TL. Hamsi 20 TL. Buranın balığı olan lopa balığı 15-20 TL. Sardalya 15 TL. Çupra balığı 35-40 TL. Levrek 35-40 TL. Fiyatlarımızın normal olduğunu düşünüyorum. Üretim balıkları daha pahalı.” Dedi. 

Korona Virüsüne Karşı Balık Satışları Arttı
Korona Virüsüne Karşı Balık Satışları Arttı
Korona Virüsüne Karşı Balık Satışları Arttı

Bakmadan Geçme