Koca Şiddeti, Hastanelik Etti

Fethiye'de 2,5 yıllık kocası tarafından darp edilen kadın, hastanelik oldu. Dalağı patlayan Hacer H. (30) Fethiye Devlet Hastanesinde ameliyata alındı.

  • 11695
Koca Şiddeti, Hastanelik Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de 2,5 yıllık kocası tarafından darp edilen kadın, hastanelik oldu. Dalağı patlayan Hacer H. (30) Fethiye Devlet Hastanesinde ameliyata alındı. Kocası H.H.'den (35) şikayetçi olan Hacer H., ''Beni yumrukla bu hale getirdi. Eşim tarafımdan dövülüp darp edildim. Hiç bir sebep yoktu. Çok ağır bir yumruk aldım. Dalağıma denk geldi. Şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Yine kadına şiddet iddiası... Fethiye'nin Karagedik Mahallesinde yaşanan kadına şiddet iddiasında kocasının yumruk attığı kadının dalağı patladı. Acil ameliyata alınan genç kadın dalağını kaybederken, iç kanamasının devam ettiği, bir süre daha hastanede tutulacağı öğrenildi. İddialara göre; Karagedik Mahallesinde ortada hiç bir sebep yokken 2,5 yıllık evli Hacer H., eşi H.H.'nin şiddetine maruz kaldı. H.H., eşini yumrukla döverken yumruklarından biri dalağına isabet etti. Hacer H.'nin çığlığına kızı koşarak ''Yeter artık, bırak annemi'' diye bağırarak durdurabildi. Genç kadın büyük bir acıyla ailesinden yardım istedi. Doğruca Fethiye Devlet Hastanesi acil servisine getirilen Hacer H.'nin dalağının patladığı, iç kanama yaşadığı ve hemen ameliyata alınması gerektiği bildirildi. Ameliyata alınan Hacer H.'nin dalağı alınıp yoğun bakıma sevk edildi. Hayati tehlikesi devam ettiği öğrenilen Hacer H., eşinin kendisini dövdüğünü ve şikayetçi olduğunu polise bildirdi. Fethiye Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden genç kadının annesi Ayşe Bayram ile babası Davut Bayram, kızının dalağını patlatan damadının cezalandırılmasını istediler. Eşi H.H. hakkında işlem başlatılan Hacer H., yaşadıklarını şöyle anlattı: ''Eşim tarafından dövülüp darp edildim. İnanın, ortada hiç bir sebep yoktu. Attığı dayak sırasında çok ağır bir yumruk aldım. Dalağıma denk geldi. İç kanama ile hastaneye geldim. Dalağımı parçalamış. Çok acil şekilde ameliyata alındım. Bir gün yoğun bakımda yattım. Tedavim devam ediyor. Bir süre daha devam edeceğim. Eşim H.H.'den şikayetçi oldum. Cezalandırılmasını istiyorum.''


''KADINA ŞİDDETİN CEZASININ ARTTIRILMASINI İSTİYORUM''
Bu evliliğinin 2. evliliği olduğunu söyleyen Hacer H., ''Kadına şiddetle ilgili haberleri internetten hep takip ederdim. Başıma geleceğini düşünmüyordum. Eşimin cezalandırılmasını ve kadına şiddet ceza miktarlarının arttırılmasını istiyorum'' dedi.


''SANA KATLANAMAYACAĞIM DEDİM, YUMRUĞU YEDİM''
Hacer H., ''Ortada hiç bir sebep yoktu. Birden sinirlendi. Ben de artık sana katlanamayacağım deyince, darp edildim. Şiddeti bırakmadığı, ayrılmayı düşündüğüm ve katlanamayacağımı söylediğim için yumruklandım. Ortada başka hiç bir sebep yoktu. Dışarıdaki kızım bağırdığı için beni bıraktı. Daha önce de şiddet uyguluyordu. Hatta aileme gitmiştim. Ailemin yanına gelip şiddet uygulamayacağı ile ilgili yeminler edip ikna ettiği için tekrar bir araya gelmiştik. Daha bir hafta 10 gün önce eve dönmüştüm. Ona güvenmiyordum. Dalağımı aldılar. Artık geriye dönmem. Kendisinden polise şikayetçi oldum. Mutlaka cezasını alacaktır'' ifadelerini kullandı.


''1 HAFTA ÖNCE DÖVMÜŞTÜ''
Acılı anne Ayşe Bayram, ''Eşi kızıma 1,5-2 yıldır şiddet uyguluyor. Her seferinde ikna ediyor, sözler veriyor. Bir daha olmayacak, asla elimi sürmeyeceğim diyor, sonunda büyük yeminler ediyordu. Daha bir hafta önce yine dövmüştü. Kızım evine gitmek istemiyordu. Eve gelip yalvardı ve ben gönderdim. Yine şiddet uygulamış. Kızım şimdi dalağını kaybetti. Kızımın canına kast etmiş. Kendisinden şikayetçiyim. Ülkemizde kadına şiddetin önüne bir an önce geçilmesini istiyoruz. Biz kadınlar nedense duygusal davranıyoruz. Kadına şiddette bulunanlara en ağır cezalar verilmeli. Cezalar caydırıcı hale getirilmeli. Bu tür kişilere psikolojik tedaviler uygulanmalı. Aslında damadımı seviyordum. Bu ana kadar severdim'' diye konuştu.

''HER SEFERİNDE DÖVÜP, YALAN SÖYLÜYOR''
Acılı baba Davut Bayram ise ''Şiddeti bırakmadı, bu şiddet devamlı vardı. Hatta geçtiğimiz 1 hafta 10 gün önce kızımın merdivenden düştüğünü söylediler. Başına 7 dikiş atıldı. Sonra öğrendim ki, alnına tekme atmış. Her seferinde dövüp yalan söylüyor. Yeminler edip, kızımı götürmüştü. Artık yeter diyorum. Cezalandırılmasını istiyorum. Kadına şiddetin cezaları çok hafif kalmakta, cezanın arttırılmasını istiyorum. Ağır cezalar uygulanmalıdır'' diye konuştu.
Olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

 

Yorumlar 1
Fatma hökerek 29 Eylül 2019 21:51

Keşke bu haberi yaparken birde karşı tarafı dinleseniz de kişi kişinin haberini öyle yapsaydınız ben kadına karşı şiddete karşıyım bu nu yazarkende kadın olduğumu unutmadım şiddetide onaylamıyorum yalnız tek tarafla roportaj yapılıp da insan heber ben bu olayı cok iyi biliyorum onun için size tek diyeceğim birde karşı tarafla roportaj yapın bu kadının omzunda mı dalağıda patlıyor o gece ailesinden yediği dayağı da anlatsaydı ya size babasından erkek kardeşinden yediği dayağı unutmasın o gece sedece tek taraf dinlenerek haber yapılmaz

Bakmadan Geçme